Matematik
Vektoropgave med hjælpemidler
04. maj 2008 af
Liv1988 (Slettet)
Hey,
Jeg var lige så godt igang med at regne på opgave 4 i nedstående eksamenssæt, da jeg gik i stå med det sidste spørgsmål i opgave 4:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/2007-8-1_MED.pdf
Jeg har indtil videre skrevet den ligning man beregner vinklen mellem to vektor med og herefter har jeg så isoleret t i ligningen, men hvad gør jeg så? Skal jeg kun bruge det udtryk vektoren b er bestemt ved når der står "vektor b" eller skal jeg også bruge udtrykket når der står "længden af vektor b"?
Jeg har i hvert fald prøvet at isolere t og er kommet frem til følgende:
t = (længden af vektor a)*(længden af vektor b) * cos(v)- a^(2) / (a * vektor-a-hat)
For en sikkerhedsskyld vil jeg godt lige understrege, at det er en brøk :)
På forhånd mange tak,
Liv
Jeg var lige så godt igang med at regne på opgave 4 i nedstående eksamenssæt, da jeg gik i stå med det sidste spørgsmål i opgave 4:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer07/2007-8-1_MED.pdf
Jeg har indtil videre skrevet den ligning man beregner vinklen mellem to vektor med og herefter har jeg så isoleret t i ligningen, men hvad gør jeg så? Skal jeg kun bruge det udtryk vektoren b er bestemt ved når der står "vektor b" eller skal jeg også bruge udtrykket når der står "længden af vektor b"?
Jeg har i hvert fald prøvet at isolere t og er kommet frem til følgende:
t = (længden af vektor a)*(længden af vektor b) * cos(v)- a^(2) / (a * vektor-a-hat)
For en sikkerhedsskyld vil jeg godt lige understrege, at det er en brøk :)
På forhånd mange tak,
Liv
Svar #1
04. maj 2008 af peter lind
* står her for skalarproduktet.
a*b=|a||b|cos(v)=|a|^2
|b|^2= |a|^2+|a|^2t^2=(1+t^2)|a|^2
a*b=|a||b|cos(v)=|a|^2
|b|^2= |a|^2+|a|^2t^2=(1+t^2)|a|^2
Skriv et svar til: Vektoropgave med hjælpemidler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
