Fysik

HEEELP

04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)
Familien Nielsen bruger 13,5 kWh elektrisk energi på et døgn.
Hvor stort er deres samlede daglige elforbrug i enheden Joule?


Den samme familie bruger på et døgn 15 MJ til varmt vand, som opvarmes i en vandvarmer fra 15 °C ti 50 °C
Hvor mange liter varmt vand bruger familien i døgnet?

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2008 af mathon

1 kWh = 3,6*10^6 J

energiforbrug til opvarmning af {m}kg vand fra 15 °C ti 50 °C

E = m*c*delta_T = m*(4,186 kJ/(kg*C)*(50-15)C

m*(4,186 kJ/(kg*C)*(50-15)C = 15000 kJ

hvoraf m isoleres


det bemærkes, at densiteten for vand er 1 kg/L

Svar #2
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

hmm?

Svar #3
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

m = 15000kJ/(4,186 kJ/(kg*C)*(50-15)C) hvaså nu mathon?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2008 af mathon

m*(4,186 kJ/(kg*C)*(50-15)C = 15000 kJ

m*(146,51 kJ/kg) = 15000 kJ

m = (15000 kJ)/((146,51 kJ/kg)

m = 102,382 kg
dvs.

V = 102,382 L

Svar #5
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

mange mange tusind tak mathon, men hvad med denne her:

Den samme familie bruger på et døgn 15 MJ til varmt vand, som opvarmes i en vandvarmer fra 15 °C ti 50 °C
Hvor mange liter varmt vand bruger familien i døgnet?

Svar #6
04. maj 2008 af HeidiSS (Slettet)

hovsa mente Hvor stort er deres samlede daglige elforbrug i enheden Joule?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. maj 2008 af mathon

(13.5 kWh) + (15 MJ) = (13,5*3,6*10^6 J ) + (15*10^6 J)= .....

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2008 af mathon

opfølgning på dit "indbrud" i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=510455&reply=3#3


(13,5 kWh) + (15 MJ) = (13,5*3,6*10^6 J ) + (15*10^6 J) =
(48,6*10^6 J) + (15*10^6 J) = 63,6*10^6 J = 63,6 MJ

Skriv et svar til: HEEELP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.