Matematik
cirkelligning ud fra tangens
05. maj 2008 af
filliongongon (Slettet)
I et koordinatsystem er en linie l bestemt ved ligningen 3x+y+12=0
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C(2,2) og som tangerer l.
den er uden hælpemidler, og jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør.. please hjælp!
Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i C(2,2) og som tangerer l.
den er uden hælpemidler, og jeg kan simpelthen ikke huske hvordan man gør.. please hjælp!
Svar #1
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
Bestem afstanden fra C til linjen l, ved hjælp af afstandsformlen. Denne værdi er radius r i cirklens centrumligning:
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2, hvor (a,b) er centrum.
(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2, hvor (a,b) er centrum.
Svar #2
05. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
Afstand-fra-punkt-til-linje-formlen:
dist(C,l) = |a*x0 + by0 + c|/sqrt(a^2 + b^2)
...hvor C:(x0,y0) og l: ax+bx+c=0.
dist(C,l) = |a*x0 + by0 + c|/sqrt(a^2 + b^2)
...hvor C:(x0,y0) og l: ax+bx+c=0.
Svar #3
05. maj 2008 af filliongongon (Slettet)
afstandsformlen betegner afstanden mellem to punkter, hvordan kan det komme til at passe med min linie?
Skriv et svar til: cirkelligning ud fra tangens
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
