Matematik

Procent

06. maj 2008 af pillfinger (Slettet)
Hej!
Jeg har to tekster hvor jeg har et ord der optræder 18 gange ud af de i alt 66 635 ord.
I en anden tekst har jeg det samme ord der optræder 7 gange ud af de i alt 798 ord.

Jeg ska så finde ud af hvor mange gange mere i procent at dette ord optræder i nr 2 tekst end i den først tekst.

Hvordan gør jeg det?
Skal jeg sige 18 / 666 635= 0,0002
også: 7 / 798 = 0,0087
Så dividere dem med hinanden og gange med 100 = 2,29%? det lyder bare rigtig rigtig forkert i mine ører?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af pragtfuldt (Slettet)

Du har ret, det er forkert :)

18 / 666 635 = 2,7*10^-5
7 / 798 = 0,008772

0,008772 / 0,00027 = 324,8709 =~ 325. Altså 32500 % mere

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2008 af pragtfuldt (Slettet)

bdr... copy paste fejl... prøver igen

18 / 666 635 = 2,7*10^-5
7 / 798 = 0,008772

0,008772 / 2,7*10^-5 = 324,8709 =~ 325. Altså 32500 % mere

Pas i øvrigt på når du afrunder og gør det helst ikke før til slut

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2008 af humosof (Slettet)

#1 ups, der er da lige røget en faktor 10 for meget på.
Dvs. 3250%

Og pillfinger. Din metode var jo ikke helt forkert. Du skulle bare bytte om på tallene når du dividerer.

Svar #4
06. maj 2008 af pillfinger (Slettet)

super! tak;)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2008 af pragtfuldt (Slettet)

#3 Ja, men kun i mellemregningen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2008 af humosof (Slettet)

#5 Nej, det er faktisk hele vejen igennem. Det er nok fordi det ikke skal være 10^-5 men 10^-4 :-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2008 af pragtfuldt (Slettet)

#6 Jeg holder nu på hvad jeg skrev... quote: "18/ 666 635"

Brugbart svar (0)

Svar #8
07. maj 2008 af humosof (Slettet)

#7 Det sjove er at problemet ligger helt fra starten. Der angiver pillfinger selv to forskellige tal. Vi tager bare udgangspunkt i hver vores, kan jeg se nu :-D

Brugbart svar (0)

Svar #9
31. maj 2011 af nesia99 (Slettet)

 undskyld men jeg ved desværre ikke hvad 2/7 dele er i procent jeg har virkelig brug for svaret hurtigt så muligt.. :-( HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #10
31. maj 2011 af mathon

                                        1/7 = 142/7%

                                        2/7 = 284/7%


Brugbart svar (0)

Svar #11
31. maj 2011 af nesia99 (Slettet)

 men det må kun være i Procent...er det ikke så 29 %....? Skal have svaret så hurtigt så muligt.....HJÆLP så er i søde


Skriv et svar til: Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.