Fysik
Gitterkonstanten
06. maj 2008 af
Kakaspige (Slettet)
hejsa,
jeg sidder lige med en fysik aflevering, som jeg håber der er nogen der kan hjælpe med, da jeg er lidt flad i dag(;
opgaven lyder:
I et optisk gitter er der 200 spalter pr. mm.
a) Udregn gitterkonstanten for gitteret.
Der sendes lys med bølgelængden vinkelret mod gitteret.
b) Beregn afbøjningvinklerne for første og femte afbøjningsorden.
I det samme gitter afbøjes noget andet lys, således at den tredje afbøjningsorden observeres i vinkelen .
c) Beregn bølgelængden for dette lys.
håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig:)
jeg sidder lige med en fysik aflevering, som jeg håber der er nogen der kan hjælpe med, da jeg er lidt flad i dag(;
opgaven lyder:
I et optisk gitter er der 200 spalter pr. mm.
a) Udregn gitterkonstanten for gitteret.
Der sendes lys med bølgelængden vinkelret mod gitteret.
b) Beregn afbøjningvinklerne for første og femte afbøjningsorden.
I det samme gitter afbøjes noget andet lys, således at den tredje afbøjningsorden observeres i vinkelen .
c) Beregn bølgelængden for dette lys.
håber virkelig der er nogen der kan hjælpe mig:)
Svar #1
06. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
Ad 1) Gitterkonstanten svarer til afstanden mellem hver af spalterne. Hvis der er 200 spalter på 1 mm, hvor langt er det så imellem to spalter?
Ad 2) Du har glemt at skrive bølgelængden, men benyt sin(?n) = n*?/d.
Ad 3) Du har glemt at skrive vinklen, men benyt ? = sin(?n)*d/n.
Ad 2) Du har glemt at skrive bølgelængden, men benyt sin(?n) = n*?/d.
Ad 3) Du har glemt at skrive vinklen, men benyt ? = sin(?n)*d/n.
Svar #2
06. maj 2008 af -Zeta- (Slettet)
#1.
Nåh, de græske tegn accepterer forummet ikke. Men som en lille "gætteleg" skal du selv gætte hvor de græske tegn "theta" (afbøjningsvinklen) og "lambda" (bølgelængden) skal placeres. ;-)
Nåh, de græske tegn accepterer forummet ikke. Men som en lille "gætteleg" skal du selv gætte hvor de græske tegn "theta" (afbøjningsvinklen) og "lambda" (bølgelængden) skal placeres. ;-)
Skriv et svar til: Gitterkonstanten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
