Matematik

Forskrift

06. maj 2008 af Billiondollar (Slettet)
Bestem forskriften for en eks. voksende funktion, der har en vækstratepå 20 %, så må a være 1.20 ikk? Og fo hvilken F(0)=10, er det så b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej.

a= 1,20.

f(0)=10 - (0;10)

Nu skal du beregne b.

Svar #2
06. maj 2008 af Billiondollar (Slettet)

Hvordan det?:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

f(x)=ba^x

Indsæt og isoler b.

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2008 af Isomorphician

...men da a^0 = 1, ses det umiddelbart at f(0) = 10 giver at b må være 10

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Ja. Denne forklaring manglede dog i #0, før jeg kunne give ham ret. :-)

Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.