Matematik

Haster

06. maj 2008 af soom (Slettet)
nogen som kan hjælpe/forklare mig denne opgave.

I perioden 1987 - 1997 har Transportrdet hvert r opgjort det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987.
Opgrelsen viser, at det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, med god tilnrmelse kan beskrives ved funktionen

f(x)=87880 * x + 69550

hvor x er antal r efter 1987, og f(x) er det samlede antal biler, der er sendt til ophugning i lbet af de x r siden 1987.

a) Beskriv, hvilken information funktionen giver om udviklingen i det samlede antal biler, der er sendt til ophugning siden 1987, og iddrag i beskrivelsen en fortolkning af de konstanter, der indgr i forskriften for f.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2008 af hackerjohn (Slettet)

Haster er bandlyst i overskriften.. Læs retningslinjerne før du opretter et nyt indlæg næste gang :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er en lineær funktion der har startværdien b, altså 69550. Og hældningstallet a, angiver hvor mange biler der bliver ophugget hvert år.

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

1) f(0) = antal biler til ophugning i 1987. Startmængden
2) f(1)-f(0) = antal ekstra biler, der bliver ophugget ud over de, som blev det de tidligere år. Man kan også sige, at tilvæksten af ophuggede biler stiger med 87880 hvert år.

Svar #4
06. maj 2008 af soom (Slettet)

#1
Undskyld

#3
hvad mener du med f(1) - f(0)

Brugbart svar (0)

Svar #5
06. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#4 bare at man finder hældningstallet a. Men den kan aflæses direkte fra forskriften. Det var mest for at skrive det kryptisk og ikke give dig svaret med det samme ;)

Svar #6
06. maj 2008 af soom (Slettet)

Tak for hjælpen.

Nogen der ved hvad jeg skal her:

I en model for vgten af aborrer i Gurre S antages det, at vgten W (mlt i gram) af aborrer som funktion af lngden L (mlt i cm) er af typen

w(L)=b*l^a

a) Bestem en forskrift for w, nr det oplyses, at W(7,1) = 5,5 og W(14,3) = 58,4.

b) Hvilken lngde vil en aborre iflge modellen have, nr dens vgt er 100 g?<

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. maj 2008 af Sherwood (Slettet)

#6 Det samme som du altid skal, når du ser sådan en opgave. Den er meget gængs..

Svar #8
06. maj 2008 af soom (Slettet)

jamen jeg er bare lost i denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

# 8

grib din matematikbog og slå op bagerst og kig efter: eksponentiel funktion

Svar #10
06. maj 2008 af soom (Slettet)

Tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

#9 jeg mente selvfølgelig potensfunktion.

Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.