Matematik

probs med mat.afl.

07. maj 2008 af smukkedivadiva (Slettet)
jeg har fået en opgave som lyder således:

en cirkel har centrum i punktet C(1,2) og går gennem punktet A(2,4)

bestem en ligninng for cirklen.

dette har jeg gjort og er nået frem til denne ligning: (x-1)^2+(y-2)^2 = kvadratroden af 5.


1.
bestem koordinatsættet til hvert af cirklens skæringspunkter med koordinatsystemets akser. hvordan regner man det ??????

2.
beregn arealet af den del af cirklenn, der ligger i 1. kvadrant. hvordan beregner man det???????



hvordan løser man disse 2 opg. ?.. håber i kan komme med et hurtigt svar inden for de kommende 2 timer. skal afl. dette i morgen. håber i kan hjælpe derude. :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2008 af peter lind

Højre side i din ligning skal være 5 ikke kvrod(5)

1:
Sæt x=0 i din ligning og find af det fremkone y. Dernæst y=0 og find x.

2)
I første kvadrant er y=kvrod(5 -(y-2)^2). Integrer denne funktion mellem de fundne grænser.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2008 af mathon

(x-1)^2+(y-2)^2 = (sqrt(5))^2

1)
x-aksens punkter har koordinaterne (x,0)
y-aksens punkter har koordinaterne (0,y)


2)
kan ikke rigtig diskuteres, før end 1) er løst...

Svar #3
07. maj 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

peter lind.. hvad mener du med, i først kvadrant er y= kvrod(5-(y-2)^2). integrer denne funktion mellem fundne grænser?..
altså hvordan ved du at i første kvadrant er y=kvrod(5-(y-2)^2).
og du mener at man skal sætte de fundne y-værdier ind i den givne formel ((kvrod(5-(y-2)^2)) ?

Svar #4
07. maj 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

mathon:

altså..
har regnet opg. 1 til at være:

x=0 v x=2
y=4 v y=0

hvordan regner man så opg. 2?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2008 af mathon

#4
...en helcirkels areal minus arealet af to cirkelafsnit...

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2008 af mathon

lav en tegning...

centervinklen,V1, over kordelængden 2
beregnes
af
V1 = 2*sin^-1(1/sqrt(5))
det tilhørende cirkelafsnits areal,A1
beregnes
af
A1 = 5*pi/360*V1 - (1/2)*5*sin(V1)

centervinklen,V2, over kordelængden 4
beregnes
af
V2 = 2*sin^-1(2/sqrt(5))
det tilhørende cirkelafsnits areal,A2
beregnes
af
A2 = 5*pi/360*V2 - (1/2)*5*sin(V2)

arealet i 1. kvadrant, A_1.kv
beregnes
af
A_1.kv = pi*r^2-A1-A2 = 5*pi-5*pi/360*V1 + (1/2)*5*sin(V1) - 5*pi/360*V2 + (1/2)*5*sin(V2) =

5*pi[1-(V1+V2)/360° + 2,5(sin(V1)+sin(V2))]





Svar #7
10. maj 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

ok... tak fo hjælpen...;D

Skriv et svar til: probs med mat.afl.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.