Matematik

sammenhængen mellem a og b

09. maj 2008 af P.L. (Slettet)
A) sammenhængen mellem tallene a og c bestemmes når andengradsligningen
ax^2 + 2x + c = 0 hvor a er større end 0, har netop en løsning.

Når andengradsligningen har en løsning bliver d= 0

og derfor er formlen - b/a2 = x.

Ved ikk helt om jeg kan se hvad det er opgaven helt præcist går ud på.. Men jeg er med på at man finder diskriminanten og derefter kan finde løsningen. men ved ikke hvad sammenhængen mellem a og c er? og hvordan man finder ud af det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2008 af Isomorphician

"Når andengradsligningen har en løsning bliver d= 0"
deri ligger grundlaget for at løse opgaven

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2008 af Mandelbrot (Slettet)

a er omvendt proportional med c
2^2-4*ac=0
<=>
ac=1
<=>
a=1/c eller c=1/a

Svar #3
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Okay og omvendt propornationalitet:

y= b * 1/x eller y= b*x^-1

Hvordan får du 2^2-4*ac ??

Svar #4
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

er ikke helt med, vil du ikke prøve at forklare hvad det er du helt præcist gør?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2008 af Isomorphician

d = b^2 - 4ac
da d skal være lig 0 for at opfylde opgavekriteriet fås:
0 = 2^2 - 4ac
ac = 1

Svar #6
09. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Okay nu er jeg med, tak for det:)

Skriv et svar til: sammenhængen mellem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.