Matematik
hjælp tak
10. maj 2008 af
ukendten551 (Slettet)
jeg sidder med en lille opgave, men jeg kan ikke komme på nogle ideer til løsning af opgaven.
Omskriv produktet 5(x-2)(x+(2/5)) til formen ax^2+bx+c
nogle ideer ?
Omskriv produktet 5(x-2)(x+(2/5)) til formen ax^2+bx+c
nogle ideer ?
Svar #1
10. maj 2008 af Jannik.rl (Slettet)
Hvis du ganger udtrykket ud, og reducerer får du udtrykket til at være 5·x^2 - 8·x - 4
Svar #2
10. maj 2008 af 1234567ii (Slettet)
5(x-2)(x+((2)/(5)))
=
5(x*x+x*(2/5)-2*x-2*(2/5))
=
5(x^2-(8x/5)-(4/5))
=
(5(x^2))+5(-(8x/5))+5(-(4/5)))
=
5x^2-8x-4
Dermed har du nu omskrevet 5(x-2)(x+(2/5)) til formen ax^2+bx+c
=
5(x*x+x*(2/5)-2*x-2*(2/5))
=
5(x^2-(8x/5)-(4/5))
=
(5(x^2))+5(-(8x/5))+5(-(4/5)))
=
5x^2-8x-4
Dermed har du nu omskrevet 5(x-2)(x+(2/5)) til formen ax^2+bx+c
Skriv et svar til: hjælp tak
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
