Matematik
mikro
11. maj 2008 af
sukkertrold-xD (Slettet)
Hejsa, er der en der vil hjælp mig med denne her driller? :)
For mikrobølger i vand kan sammenhængen mellem den såkaldte indtrængningsdybde d, målt i cm, og mikrobølgernes frekvens f, målt i MHz beskrives ved følgende model: log(d)=6,9-2*log(f)
Gør rede for, at ovenstående model også kan beskrives ved formlen d=k*f^-2 ?
Og bestem k?
På forhånd tak
For mikrobølger i vand kan sammenhængen mellem den såkaldte indtrængningsdybde d, målt i cm, og mikrobølgernes frekvens f, målt i MHz beskrives ved følgende model: log(d)=6,9-2*log(f)
Gør rede for, at ovenstående model også kan beskrives ved formlen d=k*f^-2 ?
Og bestem k?
På forhånd tak
Svar #1
11. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
1) udnyt først at 2*log(f)=log(f^2)
2) sæt log(d) i eksponenten på 10 og ligledes med højre side
3) udnyt derefter at 10^(6,9-log(f^2)) er det samme som 10^6,9/log(f^2)
2) sæt log(d) i eksponenten på 10 og ligledes med højre side
3) udnyt derefter at 10^(6,9-log(f^2)) er det samme som 10^6,9/log(f^2)
Svar #2
11. maj 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)
Altså, jeg har fået k til at blive 6,9. Er det rigtigt?
Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal redegøre for at ovenstående model også kan beskrives ved formlen d=k*f^-2
Men jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal redegøre for at ovenstående model også kan beskrives ved formlen d=k*f^-2
Svar #3
11. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
jeg får nu k til 10^6,9
hmm.. det er ellers det jeg har prøvet at fortælle i #1
hmm.. det er ellers det jeg har prøvet at fortælle i #1
Skriv et svar til: mikro
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
