Matematik
find a ved eksponentiel ligning
11. maj 2008 af
hoda (Slettet)
hej allesammen
jeg skal finde en ligning ved ligningen f(x)=4*a^x
grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100)
jeg skal bestemme a
jeg ved hvad formlen for a er, men hvordan kan jeg finde den hvis jeg ikke ved hvad x ved ligningen er?
jeg skal finde en ligning ved ligningen f(x)=4*a^x
grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100)
jeg skal bestemme a
jeg ved hvad formlen for a er, men hvordan kan jeg finde den hvis jeg ikke ved hvad x ved ligningen er?
Svar #1
11. maj 2008 af silverbabe (Slettet)
du kender b, så hvis du ved hvordan man regner b ud kan du også finde a
Svar #2
11. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)
du har et kendt punkt (2,100)=(x,f(x))
indsæt dit punkt i ligningen f(x)=4*a^x og isoler a (lad altså a stå alene)
indsæt dit punkt i ligningen f(x)=4*a^x og isoler a (lad altså a stå alene)
Skriv et svar til: find a ved eksponentiel ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
