Matematik

Effektiv rente

11. maj 2008 af CillehXD (Slettet)
Jeg er i tvivl om hvad man kan bruge effektiv rente til?

Formlen ser sådan ud:
(1+r)^n-1/n

I bogen står der følgende.

Gæld efter 12 måneder 1*1.01^12 = 1.1268 kr.
Begyndelsesgæld = 1.0000 kr.
Rente pr. krone p.a. = 0.1268 kr.

Den effektive rente i pct. p.a bliver således 12,68% og ikke 12%.

Forklarlige hvad det er de mener?

Svar #1
11. maj 2008 af CillehXD (Slettet)

come on ..
Ingen der ved det ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2008 af Isomorphician

"Forklarlige hvad det er de mener?"


...at der er forskel på at betale 1 % pr. måned, og at betale 12 % om året

Svar #3
12. maj 2008 af CillehXD (Slettet)

#2 Forstår ikke hvad du mener ?
Skal bruge det til i morgen og kan ikke forklare det i min emneopgave.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af Isomorphician

I stedet for at du betaler 12 % om året (1,12*startbeløb), kommer du til at betale 12,68 % om året ((1,01^12)*startbeløb), fordi de tilskriver renten 12 gange om året i stedet for én gang om året. Dermed scorer udlåneren en lille ekstra gevinst

Svar #5
12. maj 2008 af CillehXD (Slettet)

.. Hmm.. Kan stadig ikke forklare det.
Hvis jeg nu vil have en computer til 6.000 kroner, så tager jeg et lån opå 7.000 kroner ?

Hvad er renten pr. år så?
Og hvad er den effektive rente ?

Skriv et svar til: Effektiv rente

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.