Matematik

mat opg

12. september 2004 af jenser (Slettet)
Er der en der kan hjælpe med den opg.

bestem samtlige løsninger til ligningen:

x^5 - 10100x^3 + 10^6 x = 0

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2004 af frodo (Slettet)

sæt x udenfor parentes, og opfat det i parentesen som en andengradsligning i x^2

Svar #2
12. september 2004 af jenser (Slettet)

øhmm...hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

hvis du sætter x^3 udenfor parantesen kan du bruge nulreglen (tror jeg, det bliver trods alt en tredjegradsligning)

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2004 af tante_toffee (Slettet)

hov min fejl, troede der stod 10^6x...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. september 2004 af frodo (Slettet)

DET BLIVER:
x(x^4-10100x^2+10^6)=0
x=0 v x^4-10100x^2+10^6=0
t=x^2 i den sidste ligning:
t^2-10100t+10^6, den kan du løse, når du så har fundet t, skal du bare huske at t=x^2

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. september 2004 af frodo (Slettet)

#4: det gør der også

Svar #7
12. september 2004 af jenser (Slettet)

der står 10^6 X, altså x´et er ikke opløftet

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2004 af frodo (Slettet)

lige præcis!! Min metode dur Det kaldes skjulte andengradsligninger. I dette tilfælde er det en skjult andengrads ligning i x^2, men det kan være i så mange ting!!

Svar #9
12. september 2004 af jenser (Slettet)

tak, men hvordan finder jeg så t???

Skriv et svar til: mat opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.