Matematik
proportionalitet
11. maj 2008 af
pianoforte (Slettet)
Om tre variable x, y og z oplyses følgende:
- z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3
- x og y er omvendt proportionale
- y er 10, når x er 1/2
a) Udtryk z ved x.
nogen der kan hjælpe ?
- z er ligefrem proportional med y med proportionalitetsfaktoren 3
- x og y er omvendt proportionale
- y er 10, når x er 1/2
a) Udtryk z ved x.
nogen der kan hjælpe ?
Svar #2
11. maj 2008 af pianoforte (Slettet)
tak, Isomorphician ... jeg kunne ikke lige finde den i forummet :)
Svar #3
11. maj 2008 af fisse51 (Slettet)
z=3*y (proportionalitet med proportionalitetsfaktor 3)
k = x/y (omvendt proportionalitet)
10= k / 0,5
k = 5
5 = x/y
y = 5x
z = 3 * 5*x = 15x
tror jeg? :)
k = x/y (omvendt proportionalitet)
10= k / 0,5
k = 5
5 = x/y
y = 5x
z = 3 * 5*x = 15x
tror jeg? :)
Skriv et svar til: proportionalitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
