Matematik

forkort brøken

12. maj 2008 af P.L. (Slettet)
Jeg er gået fuldstændig i står her, ved ikke hvordan jeg skal forkorte følgende brøk:

x^2+2x / 4x + 8 ??

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af badooo (Slettet)

I tælleren: Sæt x ud for en parantes
I nævneren: Sæt 4 ud for en parantes.
Se om du evt. kan forkorte noget nu :)

Svar #2
12. maj 2008 af P.L. (Slettet)

x(x^2+2) / 4(x+8)

x^2+2 = 2x^2 / 8x er det rigtigt? og er den færdig her?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af badooo (Slettet)

Du må ikke bare begynde at sætte forskellige ting ind. Du skal omskrive tæller og nævner, til noget der giver det samme.

Eksempelvis i tælleren: x^2+2x = x*(x+2) , hvis vi ganger x ind i parantesen, får vi første udtryk.

Prøv med nævneren.


Svar #4
12. maj 2008 af P.L. (Slettet)

forstår ingenting af det...:(
4(x+8) og hvad gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af badooo (Slettet)

Hvor får du 8 fra?

(x^2+2x) / (4x + 8)

Tælleren: x^2+2x = x(x+2)
Nævneren: (4x+8) = 4(x+2)

Dvs. vi har udtrykket: (x(x+2))/(4(x+2)) , hvor du kan forkorte leddet (x+2) ud, så du til sidst har x/4


Svar #6
12. maj 2008 af P.L. (Slettet)

Er med nu.. kan du ikke give mig et stykke der svare til tilsvarende, så kan jeg lige prøve at regne det ud?

Skriv et svar til: forkort brøken

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.