Matematik
grafer
12. maj 2008 af
Bruger slettet (Slettet)
har fået en opgave hvor der er en graf som jeg skal finde forskriften for. Det er en parabel, hvor "benene" peger op ad. det mindste punkt på parablen er 2,-1 og rødderne sidder i 0,1 og 0,3 ... hvis i forstår? hvordan finder jeg forskriften f(x) for denne graf?
Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician
hint:
y = a(x-r1)(x-r2), hvor r1, r2 er røddernes x-koordinat
indsæt værdierne i dit punkt i ovenstående og isoler a
y = a(x-r1)(x-r2), hvor r1, r2 er røddernes x-koordinat
indsæt værdierne i dit punkt i ovenstående og isoler a
Svar #3
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder.
Konstanten a beregnes ved indsættelse af r1=1 og r2=3, samt indsættelse af dit punkt(endda toppunktet) T(2;-1)
dvs:
-1=a*(2-1)(2-3) løs denne med hensyn til a.
Konstanten a beregnes ved indsættelse af r1=1 og r2=3, samt indsættelse af dit punkt(endda toppunktet) T(2;-1)
dvs:
-1=a*(2-1)(2-3) løs denne med hensyn til a.
Svar #4
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)
I øvrigt kan jeg lige se, at dine rødder ikke er korrekt skrevet op.
Det er (1;0) og (3;0), hvis de andre punkter var gældende, så gav det ikke mening, når man snakker almindelige andengradspolynomier.
Det er (1;0) og (3;0), hvis de andre punkter var gældende, så gav det ikke mening, når man snakker almindelige andengradspolynomier.
Skriv et svar til: grafer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
