Matematik

Bestemme koordinatsæt

12. maj 2008 af baloon (Slettet)
Hej jeg er lost i denne opgave :(

I et koordinatsystem i rummet er givet en plan alfa med ligningen 2x-y+z+3=0 og en linje med parameterfremstillingen:

x= 1+t
y= 2-t
z=3+t

a) Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, hvis projektionen på alfa har koordinatsættet (-2,2,3)


mange tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)

hint: hvordan projiceres et punkt ned på en plan?

Svar #2
12. maj 2008 af baloon (Slettet)

Det har jeg prøvet... altså først lave en parameterfremstilling, hvor punktet er (-2,2,3) og normalvektoren kan aflæses for planen. Herefter isoleres t og så vil jeg sætte det ind i den anden parameterfremstilling som er givet i opgaveteksten, men det kommer ikke til at passe

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Sæt de to rette linjer til at skære hinanden. Skærringspunktet er netop dét punkt, som du leder efter.

Svar #4
12. maj 2008 af baloon (Slettet)

Det forstod jeg ikke.
Skal jeg sætte de to parameterfremstillinger lig hinanden og finde sækringspunktet?


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Det er præcis, hvad du skal.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/112548


Svar #7
12. maj 2008 af baloon (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge to, og tak for dine beregninger mathon :D

Skriv et svar til: Bestemme koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.