Matematik

Bestem f ' (1)

12. maj 2008 af JoachimD (Slettet)
Jeg ved virkelig ikke, hvad jeg gør galt. Lommeregneren giver mig ikke ret:

Bestem f'(1), når f(x) = x^3 * ln(x) + x^2

Jeg får at f'(x) = 3x^2 * 1/x + 2x

og når jeg indsætter 1 på x's plads, at f'(1) = 5, men lommeregneren siger, at det giver 3.

Hvad gør jeg galt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af *Victor* (Slettet)

x^3*ln(x) kan ikke differentieres seperat, men du skal bruge reglen for at differentiere ved multiplikation

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

det er jo rigtigt hvad du fik

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

så må det være noget galt med lommerregnern fordi jeg hat gjort det og jeg fik 5

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af tomlyn (Slettet)

som #1: den skal beregnes ved (f*g)'(x)=f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)...

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af dnadan (Slettet)

Du har differentieret forkert, husk at det er en produktfunktion:
(f(x)*g(x))'=f'(x)*g(x)+g'(x)*f(x)

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af ac.flem (Slettet)

som #1: (x^3*ln(x))' = 3x^2*ln(x)+x^3*1/x = 3x^2*ln(x)+x^2

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. maj 2008 af dandan (Slettet)

Brug derive til at differentiere den, for sikkerhedsskyld

Svar #8
12. maj 2008 af JoachimD (Slettet)

hvor kommer g(x) fra?

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. maj 2008 af tomlyn (Slettet)

ahh... det er bare et navn for funktionen. Du kigger jo særskilt på de der ganges sammen

Skriv et svar til: Bestem f ' (1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.