Dansk

FSA skriftlig fremstilling

12. maj 2008 af ajazz
Hejsa .
Jeg skal op i dansk skriftlig fremstilling onsdag.
Hvordan kan jeg forberede mig på dette?
Det jeg har i tankerne nu er at jeg vil forberede mig på at vælge at skrive en artikel eller et indlæg. Har i så nogle råd til dette? Noget jeg skal huske? eller evt. nogle eksempler af nogle artikler, som jeg kan se igennem og få noget inspiration?

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2008 af Mussy06 (Slettet)

Du kunne evt. kigge opgaverne igennem herinde, ellers må du rette op på de fejl, du har haft. Andet kan jeg nok ikke sige, eftersom du ikke kan nå at forbedre eller forberede meget på en-to dage, sorry.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2008 af Frederikke1991 (Slettet)

#1 Der er da masser af tid til at forberede sig i endnu.

Hvis jeg var dig, ville jeg læse dine gamle danskafleveringer igennem, og se hvad din lærer har skrevet til dig af rettelser. Desuden skal du nok også have tjek på, hvordan du skal skrive, hvis det fx er et læserbrev, et essay eller en novelle.

Et godt råd er at gå tidligt i seng dagen inden eksamen og spise en god morgenmad om morgenen.

Held og lykke.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2008 af Mussy06 (Slettet)

#2, well, så er det nok kun mig, der er den eneste, der mener det, efter jeg taler ud fra mine personlige erfaringer. For at stige fra 10 til 12 i skriftlig fremstilling i dansk, krævede mig et helt år, hvor jeg skulle knokle og bare læse, hvilket jeg stadig gør. Man kan ikke gøre sig klog på sprog vupti, dette siger jeg ikke på baggrund af mine personlige erfaringer kun, men også fordi, der er en grund til, man har fag såsom dansk i så mange år, og fordi mine lærere er så godt som enige.

Men selvfølgelig er der ting, man kan nå at forbedre og forberede, men ikke det vilde. Jeg beklager, hvis det er en hård tone, men hellere være realistisk end at have for høje forventninger.

Held og lykke.

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2008 af Mussy06 (Slettet)

eftersom*

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2008 af gfjtz (Slettet)

Hvis du for eksempel vælger at skrive en artikel, synes jeg, du på forhånd skal se på/genopfriske, hvordan en artikel sættes op, idet du jo også får en ordenskarakter (det fik vi i hvert fald sidste år). Ellers kan det også være en idé at se på de forskellige genrekrav, så du for eksempel ikke glemmer væsentlige krav til en novelle, et læserbrev osv.

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2008 af gfjtz (Slettet)

#3 Du har muligvis ret i, at det kan tage tid at lære at udtrykke sig skriftligt på en sagkyndig måde, men jeg mener, det er forkert at påstå, at #0 ikke kan være i stand til at forberede sig på få dage – det kan man da altid! En begyndelse er jo altid at kigge på de forskellige genrekrav, der er; det er jo ikke tilstrækkeligt at udtrykke sig godt, da indholdet også er vigtigt, hvorfor blandt andet genrekravene er vigtige at kaste et blik på.

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af Mussy06 (Slettet)

#6, det var heller ikke ment på den måde. I skriftlig fremstilling må man som regel ikke tage så meget med, desuden sagde jeg også, man kke kunne nå at forberede sig på det vilde niveau. Jeg undskylder, hvis jeg har sagt noget, som virkede stødende.

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2008 af gfjtz (Slettet)

#7 Nej, du sagde ikke noget, som umiddelbart kan antages som stødende; jeg mente blot, at det var et lidt forkert udsagn at komme med. :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2008 af chinabox (Slettet)

Tahm!

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2009 af Angeline

hey :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
18. januar 2010 af hipz

hvad hedder novellen 2009, og hvad er opgaverne??


Skriv et svar til: FSA skriftlig fremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.