Matematik
Cirkeligning og tangentligningen
12. maj 2008 af
AJoker (Slettet)
En cirkel med ligningen (x-7)^2+y^2=25 P(4,4)
Bestem en ligning for tangenten i punktet P
Tænker at det ikke er noget med tangentligning y=f(xo)+f'(x-xo) da jeg ikke kan diff. ligningen for cirklen
Men hvad gør jeg så (og det uden hjælpemidler)
Bestem en ligning for tangenten i punktet P
Tænker at det ikke er noget med tangentligning y=f(xo)+f'(x-xo) da jeg ikke kan diff. ligningen for cirklen
Men hvad gør jeg så (og det uden hjælpemidler)
Svar #1
12. maj 2008 af ibibib (Slettet)
Tangenten står vinkelret på PC, hvor C er cirklens centrum.
Svar #2
12. maj 2008 af Isomorphician
Find hældningen for linjen gennem centrum og P.
Tangenten i P står vinkelret på denne linje, og dermed er produktet af de to hældningskoefficienter lig -1
Tangenten i P står vinkelret på denne linje, og dermed er produktet af de to hældningskoefficienter lig -1
Skriv et svar til: Cirkeligning og tangentligningen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
