Matematik
Ensvinklede trekanter
12. maj 2008 af
Liv1988 (Slettet)
Hej,
Er der nogle der kunne hjælpe mig med opgave 3 i følgende eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0084.pdf
Jeg har fået fortalt, at forholdet mellem to ens liggende sider i 2 ens vinklede trekanter er konsant dvs. a1/a2=b1/b2=c1/c2=k - men jeg kan stadig ikke hitte ud af det.
På forhånd mange tak,
Liv1988
Er der nogle der kunne hjælpe mig med opgave 3 i følgende eksamenssæt:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2000/0084.pdf
Jeg har fået fortalt, at forholdet mellem to ens liggende sider i 2 ens vinklede trekanter er konsant dvs. a1/a2=b1/b2=c1/c2=k - men jeg kan stadig ikke hitte ud af det.
På forhånd mange tak,
Liv1988
Svar #1
12. maj 2008 af Isomorphician
forholdet mellem CB og C1B1 er det samme som forholdet mellem AB og A1B1
Svar #3
12. maj 2008 af Isomorphician
Nej.
Det vil sige at k = 7/5.
Da forholdet mellem ensliggende sider er det samme er |C1B1|:
k*3 = 7/5 * 3 = 21/5 = 4,2
Det vil sige at k = 7/5.
Da forholdet mellem ensliggende sider er det samme er |C1B1|:
k*3 = 7/5 * 3 = 21/5 = 4,2
Svar #4
12. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)
Okay.. det betyder altså at der hvor længden af siderne er den samme skal jeg dividere dem og gange med den tredje - sådan må jeg huske det. Jeg kan ikke helt fatte, hvor k kommer fra.
Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
