Matematik

uligheder

13. september 2004 af Veeand (Slettet)
hej.

har lidt problemer med at sætte ulighederne f(x) >= 1½, og g(x)=1½ samt
f(x)=g(x)ind i koordinatsystem.

nogle tips?

på forhånd maaange tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2004 af Samuel (Slettet)

Ehmmm...

f(x) >= 1½: Tegn en vandret linie, der skærer y-aksen i 1½ og tegn kun de dele af f, der ligger over eller rører denne.

g(x)=1½ ?? Mener du g(x)>=1½? I det tilfælde, skal du gøre det samme som ovenfor.

Man kan ikke sætte f(x)=g(x) "ind" i et koordinatsystem - det er en ligning, der bruges til bestemmelse af x-værdier for f og g´s skæring(er) med hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2004 af Samuel (Slettet)

... brug evt. din lommeregner..

Svar #3
13. september 2004 af Veeand (Slettet)

mange tak... god hjælp.

når man tegner f(x)>=1½ hvilken betydning har ">" så?
jeg mener i tilfælde af der stod lighedstegn i stedet, skulle linjen så stadig tegnes vandret?

og jeg mente altså g(x)=1½. hvad forskel gør det da?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2004 af Samuel (Slettet)

">" betyder "større end", d.v.s. ">=" betyder "større end, lig med". Når der så står f(x)>=1½, skal man finde for hvilke x-værdier, f(x) er større end 1½.

Hvis der stod ligmed, skulle du finde alle de x-værdier for hvilke f(x)=1½.

... det samme gælder så for g(x)=1½.

Svar #5
13. september 2004 af Veeand (Slettet)

Samuel, har du erfaring som tutor?
For p.t. er jeg tilmeldt et c-niveau matematik hold, som jeg afslutter til december.

Indtil da vil jeg nok støde på flere problemer, som jeg meget gerne vil have hjælp med.

Hvis du kan finde tid til det, ville jeg værdsætte det, hvis du kunne sætte højst 1 time af hver dag til hjælp med matematik?

Hvis du ønsker "løn" for det, kan det også diskuteres.

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. september 2004 af Samuel (Slettet)

Nej, jeg har ingen erfaring som tutor. Har dog p.t. mat-A og afsluttede mat-B med "udmærkede" karakterer.

Jeg skal da være ærlig og sige, jeg er interesseret, men tror ikke rigtig min kalender kan holde til én time om dagen :/ Hvordan havde du tænkt dig, det skulle arrangeres?

Du kan også bare skrive dine problemer herinde - og få svar gratis (-;


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. september 2004 af frodo (Slettet)

de svar der gives herinde, er da mindst lige så gode!! + der er andre til at rette i det hvis der bliver gjort noget forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. september 2004 af Samuel (Slettet)

#7: Jeg laver aldrig fejl (-;

(Men du har da ret..)

Svar #9
13. september 2004 af Veeand (Slettet)

Frodo, det har du ret i, men jeg vil sige at nogle svar er mere pædagogiske end andres.

Og jeg synes bestemt om måden, du Samuel forklarede mig det på. Jeg mener, 1 times matematik skåret ned på 2 linjer vil gavne mig mere.

1 time om dagen er måske også en del, men det ville nok foregå sådan, at jeg kontaktede dig når jeg havde brug for hjælp med en blækregning for eksempel.

Dem har vi 2 om ugen, og det kunne da være ideelt så at snakke om de opgaver jeg ikke helt begriber, 2 gange om ugen.

Jeg tænkte på noget, Messenger af en slags som budbringer.

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. september 2004 af Samuel (Slettet)

#9: Okay, jeg er selvfølgelig åben, men jeg vil nok foretrække, at du skriver dine spørgsmål herinde. Så kan jeg (og andre, som frodo påpeger) svare på dem i ro og mag - når det passer os (-;

Ellers godt, du kan bruge min hjælp til noget...

Skriv et svar til: uligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.