Matematik

bestem k

13. maj 2008 af P.L. (Slettet)
Bestem k så -2 er rod i polynomiet p(x)=x^3+kx^2-3x+6

Hvodan er det nu man gør det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af mathon

p(-2)=(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

k=-1


Svar #3
13. maj 2008 af P.L. (Slettet)

altså jeg sætter -2 ind i funktionen, det er jeg med på..
Men hvorfor bliver k=-1??

for når jeg sætter -2 ind i funktionen giver den jo 0?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af mathon

p(-2)=(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0
dvs.

(-2)^3+k*(-2)^2-3*(-2)+6 = 0
-8 + 4k + 6 + 6 = 0
4k = -4

k = -1

Skriv et svar til: bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.