Matematik

ligningssystem

13. maj 2008 af danielhede (Slettet)
Hej

Har fået ligningssystemet:

3x+4y=10

4x-3y=5

Nogen,der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

hvad skal vi hjælpe med?

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af peter lind

Gang den første ligning med 4 og den anden lignin med 3. Træk derefter de 2 ligninger fra hinanden.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af mathon

I: 3x+4y=10.........ganges med 3
II: 4x-3y=5.........ganges med 4

III: 9x+12y=30
IV: 16x-12y=20.....III og IV adderes

25x = 50
x = 2

x = 2 substitueres i 4x-3y=5
4*2-3y=5
3y = 8-5 = 3
y = 1

konklusion
løsningen til
ligningssystemet
3x+4y=10
4x-3y=5
er
(x,y) = (2,1)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af mathon

#1's anbefaling er naturligvis lige så god!!!

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af mathon

#2 - selvfølgelig

Skriv et svar til: ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.