Fysik

C-14 datering

13. maj 2008 af frederik07 (Slettet)
Hey.. jeg kan godt bruge noget hjælp med følgende opgave:

C^3+ - ionerne transporterer elektrisk ladning gennem analysatoren med strømstyrken 38 µA.

Hvor mange C^3+ - ioner passere gennem analysatoren i løbet af 2,0 minutter?

på forhånd tak !

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af peter lind

Jeg går ud fra at du med 3+ mener at ionen har tre elementarladninger.
Der gælder så N*3e/t=I, hvor N er antal ioner, e er elementarladningen, t er tiden og I er strømstyrken.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af mathon

...og dermed
N = I*t/(3e) = (38*10^(-6) A)*(120 s)/(3*(1,60218*10^(-19) As)) =

Skriv et svar til: C-14 datering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.