Matematik

To ubekendte

13. maj 2008 af JoachimD (Slettet)
Jeg sidder og bøvler med en opgave, der lyder:

Bestem løsningen til ligningssystemet:

3x+4y=10

4x-3y=5

Hvordan vil I gribe en sådan opgave an?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af janko (Slettet)

du kan isolere x eller y i den første ligning og indsætte den i den næste ligning..

Svar #2
13. maj 2008 af JoachimD (Slettet)

Så,

(5+3y)/4 = x

og indsætte det i

3x+4y=10, så:

3((5+3y)/4)+4y= 10

.... nu kan jeg ikke finde ud af at isolere videre... :(

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

så bliver resultatet til y=1

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af nour daoud (Slettet)

4(10-4y/3)-3y=5
(40-16y)/3-3y=5
8-3y=5
y=1

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af mathon

I: 3x+4y=10.........ganges med 3
II: 4x-3y=5.........ganges med 4

III: 9x+12y=30
IV: 16x-12y=20.....III og IV adderes

25x = 50
x = 2

x = 2 substitueres i 4x-3y=5
4*2-3y=5
3y = 8-5 = 3
y = 1

konklusion
løsningen til
ligningssystemet
3x+4y=10
4x-3y=5
er
(x,y) = (2,1)

Svar #6
13. maj 2008 af JoachimD (Slettet)

Tusind tak!

Skriv et svar til: To ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.