Matematik

en parabel og en ret linje

13. maj 2008 af rosiette (Slettet)
Jeg skal gøre rede for at parablen og linjen skærer hinanden i 2 punkter

y= -x^2+4x-7

og

y= -4x+3

Jeg har forsøgt dem at sætte dem i lig med hinanden men blev helt i tvivl om hvordan man skulel gøre det alligevel, nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af mathon

-x^2+4x-7 = y = -4x+3
hvoraf
-x^2+4x-7 = -4x+3
eller

-x^2+8x-10 = 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Bare sæt y = y, og isoler x. og derefter sæt det ind i en af formlerne. Andengradsligningen har jo en symmetriakse, og derved er x_T +h og x_t - h sammen y-værdi.

- ved ikke om det forvirre mere end det gavner.

Svar #3
13. maj 2008 af rosiette (Slettet)

nå oki, troede man skulle gøre noget mere ved den, tak for hjælpen :-)

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af mathon

-x^2+8x-10 = 0
med løsningerne
xo1 = 4-sqrt(6) og xo2 = 4+sqrt(6)
som substitueret i y = -4x+3
giver

yo1 = 4sqrt(6)-13 og yo2 = -4sqrt(6)-13

skæringspunkter:
S1=(4-sqrt(6),4sqrt(6)-13) og S2=(4+sqrt(6),-4sqrt(6)-13)

Svar #5
13. maj 2008 af rosiette (Slettet)

Ihhh i er altså bare nogen rigtige guttermænd :-)))

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. juni 2008 af tekse (Slettet)

d

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. juni 2008 af mathon

-x^2+8x-10 = 0

a = -1
b = 8
c = -10

d = b^2 - 4*ac = 8^2 - 4*(-1)(-10) = 64 - 40 = 24 = 2^2*6

sqrt(d) = sqrt(2^2*6) = 2*sqrt(6)

Skriv et svar til: en parabel og en ret linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.