Matematik

lineær funktion

13. maj 2008 af rosiette (Slettet)
f(x) = 3x + b og punktet (1, -4)

jeg skal bestemme b

jeg har prøvet at sætte det ind i formlen

y = 3( x-x1)

-4= 3(x-1)

har jeg rodet lidt rundt i formlen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af dnadan (Slettet)

f(x)=3x+b
f(1)=-4, dvs.
-4=3*1+b, isoler nu selv b.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvorfor indsætter du ikke bare direkte i f(x)? Du ved, at f(1)=-4:

-4=3*1+b <=> b=-7.

Svar #3
13. maj 2008 af rosiette (Slettet)

ved ikk om jeg bare er fyldt op i hovedet , men jeg kan ikek se hvordan i får - 7 *G* av :-(

Svar #4
13. maj 2008 af rosiette (Slettet)

jeg har vist fanget den *GG*

de 3 sættes på venstre side og blir til - 3


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af mathon

y = 3x + b og punktet (1, -4)

-4 = 3*1 + b

-4 = 3 + b.........træk 3 fra på begge sider

-4-3 = 3-3 + b

-7 = 0 + b

-7 = b
eller

b = -7

...husk at gå tidlig i seng!!!:-)

Svar #6
13. maj 2008 af rosiette (Slettet)

Tak Mathon, nu tør jeg vist ikke læse mere er bange for jeg så har glemt alt imorgen, dog har jeg lige et sidste spørgsmål, når man isoler er det altid de andre værdier end den man isoler som b her, der sættes over på den anden side eller?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2008 af mathon

tidlig --> tidligt

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. maj 2008 af mathon

Ja
at isolere = "at lade stå alene"

..som du kender - ikke personligt...:-) - fra isolationsfængsel

Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.