Matematik
Differentialopgave...
13. september 2004 af
Maria17 (Slettet)
a er en reel konstant
er linien m: y=-x+a+1 tangent til grafen for f(x)=x^3+x^2-2x+a
Hvordan gør man dette?
Jeg har udregnet f'(x-nul) til at være: 3*x^2 - 2*x-2
og så har jeg udregnet f(x-nul)=x^3+x^2-2x+a
men tangenten kan jeg ik få til at passe med linien m...
skal jeg ikke bare sætte ind i y=f'(x)(x-x-nul)+f(x) ???
er linien m: y=-x+a+1 tangent til grafen for f(x)=x^3+x^2-2x+a
Hvordan gør man dette?
Jeg har udregnet f'(x-nul) til at være: 3*x^2 - 2*x-2
og så har jeg udregnet f(x-nul)=x^3+x^2-2x+a
men tangenten kan jeg ik få til at passe med linien m...
skal jeg ikke bare sætte ind i y=f'(x)(x-x-nul)+f(x) ???
Svar #2
13. september 2004 af Maria17 (Slettet)
okay.. men det blir jo:
nu skriver jeg lige det alm. x som y.. og x-nul som x...
(x^2+2x-2)(y-x)+x^3+x^2-2x+a
det kan jeg altså ikke få til at være lig med linien m...
nu skriver jeg lige det alm. x som y.. og x-nul som x...
(x^2+2x-2)(y-x)+x^3+x^2-2x+a
det kan jeg altså ikke få til at være lig med linien m...
Svar #3
13. september 2004 af frodo (Slettet)
ellers find skæringen..
Hvis der netop er 'et skæringspunkt, må det da betyde, at m er tangent..
Hvis der netop er 'et skæringspunkt, må det da betyde, at m er tangent..
Skriv et svar til: Differentialopgave...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
