Matematik
brøkregning!
13. maj 2008 af
aisha_123 (Slettet)
-7/6 + 16/3 = 25/6
Jeg kan ikke regne ud Hvorfor/hvordan det giver 25/6!
Er der nogen, der kan forklare mig det her???
-7/6 + 16/3 = 25/6
Jeg kan ikke regne ud Hvorfor/hvordan det giver 25/6!
Er der nogen, der kan forklare mig det her???
Svar #3
13. maj 2008 af warh (Slettet)
For at man kan regne med brøker skal de have den samme nævner, lige meget hvor mange gange nævneren skal gøres støre skal du sørge for at det er den samme, men hus selvfølgelig at tællen også skal ganges med det samme tal.
I det her tilfælde er den meget nem, for 3 går op i 6 ved at gange dem 2 gange.
Derfor:
-7/6 + 36/6 = 25/6
Og husk også at hvis brøken kan forkotes, så gør det, for ellers kan det faktisk tælle som et forkert resultat. Den kan dog ikke forkortes her, så 25/6 er svaret.
I det her tilfælde er den meget nem, for 3 går op i 6 ved at gange dem 2 gange.
Derfor:
-7/6 + 36/6 = 25/6
Og husk også at hvis brøken kan forkotes, så gør det, for ellers kan det faktisk tælle som et forkert resultat. Den kan dog ikke forkortes her, så 25/6 er svaret.
Svar #5
13. maj 2008 af Ayazaman (Slettet)
altså, hvis du vil have det i detaljer:
Hvilket tal får op i begge nævner: 6
-7/6 + 16/3 = ?
Find en fælles nævner, som i dette tilfælde er 6.
-7*1/6*1 + 16*2/3*2 (fordi du ganger, det antal gange, som din fælles nævner går på i tallet)
= 25/6
Håber du forstod ellers skriv ven.
Hvilket tal får op i begge nævner: 6
-7/6 + 16/3 = ?
Find en fælles nævner, som i dette tilfælde er 6.
-7*1/6*1 + 16*2/3*2 (fordi du ganger, det antal gange, som din fælles nævner går på i tallet)
= 25/6
Håber du forstod ellers skriv ven.
Svar #6
13. maj 2008 af warh (Slettet)
#4
Det er rigtigt, men synes bare det gav sig selv når det var fælles nævner, derfor ville jeg ikke skrive det sådan (:
Det er rigtigt, men synes bare det gav sig selv når det var fælles nævner, derfor ville jeg ikke skrive det sådan (:
Skriv et svar til: brøkregning!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
