Fysik
Virkemåde
13. maj 2008 af
cloudo (Slettet)
Lille mølle versus stor mølle
En lille vindmølle har R=5m, og på grund af møllernes beskedne højde er middelvindhastigheden cirka v = 5m/s.
Der er planlagt nye vindmøller med vingeradius R = 30m, og de vil være cirka 80m høje (op til møllehovedet). I højder omkring 80m er et realistisk bud på middel vindhastigheden 8m/s.
a) Hvilken teoretisk maksimaleffekt kan den lille og store vindmølle yde?
b) Hvor mange små vindmøller kan én stor mølle teoretisk set erstatte?
c) Kommentér påstanden: ”Store vindmøller, der optimalt placerede, er 100 gange mere værd end små møller, der ikke er optimalt placerede”.
Jeg har formlen for den teoretisk maksimale effekt for en vindmølle med 100% nyttevirkning: P = 1/2 * Phi * R^2 * Pluft * V^3 (ved ikke om jeg skal bruge den)
Jeg er virkelig lost, somebody HELP!
En lille vindmølle har R=5m, og på grund af møllernes beskedne højde er middelvindhastigheden cirka v = 5m/s.
Der er planlagt nye vindmøller med vingeradius R = 30m, og de vil være cirka 80m høje (op til møllehovedet). I højder omkring 80m er et realistisk bud på middel vindhastigheden 8m/s.
a) Hvilken teoretisk maksimaleffekt kan den lille og store vindmølle yde?
b) Hvor mange små vindmøller kan én stor mølle teoretisk set erstatte?
c) Kommentér påstanden: ”Store vindmøller, der optimalt placerede, er 100 gange mere værd end små møller, der ikke er optimalt placerede”.
Jeg har formlen for den teoretisk maksimale effekt for en vindmølle med 100% nyttevirkning: P = 1/2 * Phi * R^2 * Pluft * V^3 (ved ikke om jeg skal bruge den)
Jeg er virkelig lost, somebody HELP!
Svar #1
13. maj 2008 af _AS (Slettet)
Hvad er problemet? Formlen er god nok, så du skal bare sammenligne de 2 tal fra hhv. spørgsmål a og b.
Skriv et svar til: Virkemåde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
