Matematik

Hjælp eksamen imorgen

13. maj 2008 af klotte (Slettet)
Hvem kan hjælpe
løs ligningen log(x+2)-log(x-1)=1 , x større end 1

Har ikke haft noget med logaritmer det sidste år....

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Husk på at log(a/b)=log(a)-log(b)

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2008 af Neuroti (Slettet)

Kan du ikke trykke den ind på din lomme regner?
solve(log(x+2)-log(x-1)=1,x)
x=4/3

Svar #3
13. maj 2008 af klotte (Slettet)

tak- men hvordan finder man det uden hjælpemidler ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2008 af waqas2800 (Slettet)

jeg vil ikk tro, at man får om log i delen unden hjælpemidler.

det er for svært

skal selv om til MAT A eksamen imorgen:P

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2008 af Neuroti (Slettet)

Du skal kunne differentiere ln(x). Mener også at man skal kunne deres 3 regneregler og log(10) = 1

Svar #6
13. maj 2008 af klotte (Slettet)

Det vil jeg virkelig håbe du har ret i ;)
Men det var der i 2004 ...

Held og lykke med dig imorgen

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

log(x+2)-log(x-1)=1
log ((x+2)/(x-1)) = 1
(x+2)/(x-1) = 10
x+2 = 10x-10
9x=12
x=4/3

Svar #8
13. maj 2008 af klotte (Slettet)


TAK
Jeg havde lige glem det med anti-log.
Men metode med at samle alle log på den ene side - JEPS
Tusind tak :)

Skriv et svar til: Hjælp eksamen imorgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.