Matematik
Tricky trigonometri-opgave
13. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Jeg øver til matematik-eksaminen, og er imidlertid stødt på flg. opgave:
http://img385.imageshack.us/img385/6365/billede5oa4.png
Når de skriver "VinkelAHB" er det da alle vinkler eller blot VinkelH, der menes (90grader/6 = 15 grader?)
Videre kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan man kan beregne viftekanten.
I B'eren, er jeg helt lost....
Håber I vil hjælpe,....
http://img385.imageshack.us/img385/6365/billede5oa4.png
Når de skriver "VinkelAHB" er det da alle vinkler eller blot VinkelH, der menes (90grader/6 = 15 grader?)
Videre kunne jeg godt tænke mig at vide, hvordan man kan beregne viftekanten.
I B'eren, er jeg helt lost....
Håber I vil hjælpe,....
Svar #1
13. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)
Det er vinkel H du skal finde, men den må være 180grader/6=30grader.
Til at beregne viftekanten kan du benytte cosinus eller sinusrelationen.
Til at beregne viftekanten kan du benytte cosinus eller sinusrelationen.
Svar #2
13. maj 2008 af _AS (Slettet)
Hvis den kan tilskrives en halvcirkel, så må viftekanten være 1/6*(½*(2*pi*10)=5,24.
Til opg b vil jeg mene at du skal benytte en cosinusrelation.
Til opg b vil jeg mene at du skal benytte en cosinusrelation.
Skriv et svar til: Tricky trigonometri-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
