Matematik
Lineær-, eksponentiel- og potensvækst
13. maj 2008 af
JoachimD (Slettet)
Hvad er vigtigt at vide om disse.
F.eks. i eksponential funktionen
f(x)=1*5,5^x
og i potensfunktionen
f(x)=2*x^7
Hvad kan man sige, af vigtige ting om tallene.
Tilsidst vil jeg gerne spørge, hvordan jeg bestemmer halveringskonstanten ved f(t) = 100* e^(-0,2*t)
Skal jeg da sige log(0,5)/log(-0,2) eller?
På forhånd mange tak!
F.eks. i eksponential funktionen
f(x)=1*5,5^x
og i potensfunktionen
f(x)=2*x^7
Hvad kan man sige, af vigtige ting om tallene.
Tilsidst vil jeg gerne spørge, hvordan jeg bestemmer halveringskonstanten ved f(t) = 100* e^(-0,2*t)
Skal jeg da sige log(0,5)/log(-0,2) eller?
På forhånd mange tak!
Svar #1
13. maj 2008 af Beki (Slettet)
Når du skal bestemme halveringskonstanten skal du bruge formelen T (1/2)=log(0.5)/log(a)
du skal så indsætte a i formelen, i dette tilfælde er a=e^0,2
derefter skal du for at regne resultatet ud finde ud af hvad e er ( det er ca. 2,7 et eller andet)
du skal så indsætte a i formelen, i dette tilfælde er a=e^0,2
derefter skal du for at regne resultatet ud finde ud af hvad e er ( det er ca. 2,7 et eller andet)
Skriv et svar til: Lineær-, eksponentiel- og potensvækst
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
