Matematik

Mat: Skr. eks STX-A

14. maj 2008 af allan_sim
Kortfattede resultater for dagens eksamen i STX-A. Det er meget hurtigt gennemregnet, så der

tages forbehold for regnefejl, trykfejl og søvnige perioder...

Opg. 1
t=7

Opg. 2
5/8 og 5/(2m+3n)

Opg. 3
f'(x)=3x^2-6x. Voksende i ]-oo;0] og [2;oo[. Aftagende i [0;2].

Opg. 4
ln(2)

Opg. 5
x=50

Opg. 6
a) D=56,4
b) |BD|=8,6 og |AC|=6,2

Opg. 7
a) 7x+y+2x+2=0
b) 9,3

Opg. 8
a) F(x)=2x^5+ln(x)+23

Opg. 9
a) f(x)=0,32x+46
b) 2012

Opg. 10
a) 7,6%

Opg. 11
a) y=3x-2
b) Q(3/2,11/4)

Opg. 12
a) Kvartilsæt(82;89;99)
b) Generelt er de fiskene kortere på dybere vand, og der er større spredning. Der

argumenteres ved hjælp af boksplot.

Opg. 13
a) 3/2
b) k=7/3

Opg. 14
a) N(t)=315/(1+13/22e^(-0,126t))
b) 314. Vi er stort set ved modellens bæreevne og dermed øvre grænse for biltætheden.

Opg. 15
a) 1,43 kg og M(t)=5,22*0,009932^(0,9586^t)

Opg. 16
a) y'=4*10^(-5)*y*(2600-y)

Opg. 17a
a) S(x)=((-1+sqrt(5))x^3+1200)/(3x) og minimum opnås for x=4,72

Opg. 17b
a) Netop én parameterværdi (t=-1) opfylder kuglens ligning, så linjen er tangent til kuglen.

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Argh... havde ikke set at du var ved at publicere facitlister :) Men jeg kan da lige bekræfte, at den svarer præcist til hvad der blev fundet frem til i den anden tråd.

Har du i øvrigt nogen kommentarer til sættets sværhedsgrad, omregningsskala eller lignende? Er det korrekt opfattet af mig, at der gives 5 point for helhedsindtrykket?

Brugbart svar (1)

Svar #2
14. maj 2008 af mathjælp (Slettet)

mange tak! det ser sgu godt ud.

skal opg. 10 løses ved renteformlen?
også, når du angiver intervallerne i opg. 3, er det så forkert at bruge åbne intervaller, fx
]-oo;0[ voksende
]0;2[ faldende
etc.?

Svar #3
14. maj 2008 af allan_sim

#1.
10 point for helhedsindtryk. Ellers har jeg ikke de store kommentarer lige nu efter at have regnet 4 sæt igennem de sidste par timer :-)

Brugbart svar (1)

Svar #4
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#3

Min lærer har også fortalt, at der gives 10 point for helhedsindtryk. Det undrer mig bare at man på http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsministeriet/nyt/bedoemmelse-omregning.pdf har lavet en tabel med 125 point som maksimum. Der er 24 opgaver i dette sæt, hvilket fik mig til at skyde på 5 point for helhedsindtrykket.

Hehe, men jeg vil da lige takke dig meget for din vilje til at offentliggøre facitlisterne herinde.

Brugbart svar (1)

Svar #5
14. maj 2008 af Molle (Slettet)

Som jeg husker det, har jeg kun 17b forkert.
Der forsøgte jeg at sammenligne cirklens radius med dist(C,l) og fik to forskellige resultater, som lå meget tæt op ad hinanden. sqr(42) og sqr(41), så vidt jeg husker. Ellers ser det fornuftigt ud, og jeg håber på en 12'er. :)

Brugbart svar (1)

Svar #6
14. maj 2008 af Lærke3400 (Slettet)

Jeg har godt nok ikke præcist fået det samme. F.eks. har jeg fået vinklen i opgave 7 til 80.73. Og i opgave 11 har jeg fået punktet Q til Q(0.75;1.8125).

Brugbart svar (1)

Svar #7
14. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

tomhjerner

Brugbart svar (1)

Svar #8
14. maj 2008 af Molle (Slettet)

#6 Til den vinkel, du skulle udregne i opg. 7, har du glemt, at den første vinkel, man finder er vinklen mellem planens normalvektor og linjens retningsvektor. Herefter skal du sige v = 90-u, hvor u = 80,73 grader.

Brugbart svar (1)

Svar #9
14. maj 2008 af eksamenshaj (Slettet)

#1
Hvad gør man, når der er flertydige problemformuleringer?

Jeg ser, at svaret i opg. 2 nok skal forstås anderledes, men jeg forstod spørgsmålet, som at man skal reducere, når m=1 og n=2 (samtidig) hvilket giver kun et svar, på 5/8.
Hvis det gør forskellen mellem 2 karakterer, kan man så klage over problemforumelingen, når man har opfyldt besvarelsen?

Brugbart svar (1)

Svar #10
14. maj 2008 af Molle (Slettet)

#9 Jeg undrede mig også over formuleringen, idet det ville være mere naturligt først at reducere og derefter sætte tal ind.

Det samme gælder i øvrig opg. 15, hvor man først skulle beregne en masse, og derefter M(t).

Brugbart svar (1)

Svar #11
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#9

Den er jeg bange for ikke går. Jeg syntes ikke den kan misforståes. Men når det er sagt kan det jo næsten ikke lade sig gøre at den opgave trækker dig ned. Husk nu at det ikke bare er en optælling af point, men en mere reel vurdering af din opgave.


Brugbart svar (1)

Svar #12
14. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#10

Jeg tror pointen er, at efter du har reduceret, kan du indsætte m=1 og n=2 for at se, om du stadig får det samme.

Brugbart svar (1)

Svar #13
14. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

Øv må nok indrømme at jeg faldt i opg 7 - jeg har ligesom #8 fået det til omkring de 80
Men ellers ser det godt ud! Jeg glæder mig til at få den tilbage :D

Brugbart svar (1)

Svar #14
14. maj 2008 af mikeh (Slettet)

hvor mange point skal der egentlig til for at bestå :S

Brugbart svar (1)

Svar #15
14. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

jvf linket i #4 er det 50 point

Brugbart svar (1)

Svar #16
14. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

#3 bare lige en kommentar
I regnearket: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/documents/Forcensur-pointtildeling-nyordningstxA.xls ses det, at der kun gives fra 0 til 5 point for helhedsvurderingen!

Svar #17
14. maj 2008 af allan_sim

#16.
Jep, vi har netop fået kontraordre. Det var meningen, at A-niveauet skulle tildeles 10 point, men man har åbenbart ombestemt sig.

#4.
Det er ikke en facitliste (en sådan eksisterer ikke), men en vejledende hurtigt gennemregnet besvarelse. Med ud over det, så velbekomme :-)

Brugbart svar (1)

Svar #18
14. maj 2008 af speedometer007 (Slettet)

opgave 9 a, brude da givef(x)=0,32x-562

Svar #19
14. maj 2008 af allan_sim

#18.
Nej, startåret er 1900 (funktion af tiden målt i antal år efter 1900).

Brugbart svar (1)

Svar #20
14. maj 2008 af Mester_Bean (Slettet)

#17 hvor mange point trækker du fra, hvis man er kommet frem til 80,73grader og glemt at trække det fra 90? Er det det samme, som at hele opgaven er forkert og dermed 0 point?

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.