Matematik
Nulhypotese med et c-led?
15. maj 2008 af
c2juniors (Slettet)
Hey derude ..
Jeg har fået en opgave der hedder bestem c så ligningen x2 +4x+c = 0 har netop én løsning.
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an, da jeg kun mener nulhypotesen kan bruges ved 2.gradsligninger, så please lad mig høre hvis i kan hjælpe ?
På forhånd mange tak :)
Jeg har fået en opgave der hedder bestem c så ligningen x2 +4x+c = 0 har netop én løsning.
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal gribe det an, da jeg kun mener nulhypotesen kan bruges ved 2.gradsligninger, så please lad mig høre hvis i kan hjælpe ?
På forhånd mange tak :)
Svar #2
15. maj 2008 af c2juniors (Slettet)
Tak, men jeg er ikke helt sikker på hvad du mener?
Altså, så der står 5x^2 + c = 0 ?
p.s jeg kan se at der står x2, der skal stå x^2 ...
Altså, så der står 5x^2 + c = 0 ?
p.s jeg kan se at der står x2, der skal stå x^2 ...
Svar #3
15. maj 2008 af Sherwood (Slettet)
d=b^2-4ac
d=4^2-4*1*c <=> d=16-4c
Vi ved, at et 2. gradspolynomien, hvis det kun har én rod, skal have d=0.
Dermed:
d=0 <=> 16-4c=0
16=4c
<=>
4=c
Når c har en værdi af 4, har polynomiet altså kun en rod. Prøv selv efter. :-)
d=4^2-4*1*c <=> d=16-4c
Vi ved, at et 2. gradspolynomien, hvis det kun har én rod, skal have d=0.
Dermed:
d=0 <=> 16-4c=0
16=4c
<=>
4=c
Når c har en værdi af 4, har polynomiet altså kun en rod. Prøv selv efter. :-)
Skriv et svar til: Nulhypotese med et c-led?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
