Matematik

Funktioners skæringspunkt

15. maj 2008 af hehe9000 (Slettet)
Hvordan beregner man to funktioners skæringspunkt, når sinus og cosinus er indvolveret?

fx:

f(x) = 5*sin(x)+2

g(x) = 8,4

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2008 af Rochester (Slettet)

5*sin(x) + 2 = 8,4
<=>
5*sin(x) = 6,4
<=>
sin(x) = 6,4/5
<=>
x1 = sin^-1(6,4/5)
x2 = pi - sin^-1(6,4/5)

Svar #2
15. maj 2008 af hehe9000 (Slettet)

mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2008 af Rochester (Slettet)

Det vil nok være relevant at undersøge f's værdimængde først.

Svar #4
15. maj 2008 af hehe9000 (Slettet)

et sidste spørgsmål:

hvordan isolerer jeg x:


tan(x)+sin(x)=0?

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#4.
Det kan du ikke umiddelbart gøres analytisk. Det eneste tal der opfylder både tan(x)=0 og sin(x)=0 er imidlertid 0, hvorfor x=0.

Svar #6
15. maj 2008 af hehe9000 (Slettet)

Funktionen: f(x)=tan(x)+sin(x)

hvis jeg vil finde denne funktions skæring på x-aksen, hvordan gøres dette så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. maj 2008 af Da-ted (Slettet)

tan(x) = sin(x)/cos(x)... hvornår har denne funktion værdien 0?

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2008 af Rochester (Slettet)

f(x)=tan(x)+sin(x) har skæringspunkter med x-aksen i x=pi*N, hvor N er et helt tal.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. maj 2008 af mathon

f(x) = 5*sin(x)+2
g(x) = 8,4

f(x) har ingen fælles punkter med g(x),
da
f_max = 5*1+2 = 7<8,4

Brugbart svar (0)

Svar #10
16. maj 2008 af mathon

...(og sin^-1(6,4/5) derfor ikke defineret)

Skriv et svar til: Funktioners skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.