Fysik

Eksamensopgave: Elproducerende rygsæk

18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)
Hej,
Nogle der kunne forklare mig, hvordan jeg kan løse opgave 3C i følgende eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX071-FYA%20V_vejl1.pdf


a) 17,7 Joule

b) 0,11 m

c) Hjælp tak!


Malfoy

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2008 af dripdk (Slettet)

a) afrund til 18, da antallet af betydende cifre ikke er 3 (men 2), det er helst ikke sådan noget man vil miste ét point på til eksamen.

c) Du kender formlen for svingningstiden 2*pi*sqroot(m/k), brug den til at finde svingningstiden.

Dernæst bruger du hastighedsformlen for en bølge:
v = bølgelængde / svingningstid, hvor bølgelængden er lig længden af ét skridt, og så skulle du gerne have hastigheden, hvor tasken er behageligst at gå med.

Svar #2
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

Hvordan gennemskuede du, at det var hastighedsformlen for en bølgelængde jeg skulle bruge i opgave c?

Brugbart svar (2)

Svar #3
18. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Fordi rygsækken bevæger sig om og ned, ligesom en bølge.

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Fordi rygsækken bevæger sig om og ned, ligesom en bølge.

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Fordi rygsækken bevæger sig om og ned, ligesom en bølge.

Svar #6
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

Okaj :) Tak fir hjælpen drenge ;)

Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. januar 2010 af sufie (Slettet)

 Hej Malfoy :) 

Hvordan fandt du frem til opgave a??


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. januar 2010 af Goldcoin (Slettet)

(delta)E_pot = E_pot,løftet - E_pot,start = mgh_løftet - mgh_start

36kg * 9,82 m/s^2 * 0,050m - 36kg * 9,82 m/s^2 * 0m = 17,676J - 0J = 17,676J


Skriv et svar til: Eksamensopgave: Elproducerende rygsæk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.