Fysik

Golfslag

18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)
Hej,
Jeg kunnne godt bruge hjælp til opgave 8 i dette eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX071-FYA%20V_vejl1.pdf


a) Hvor stor er golfboldens største acceleration under slaget?

F = m * a

F_max = m * a_graf

a_max = (F_max / 0,0455 kg) = ((7000 ENDHED?) / (0,0455 kg))


b) Bestem golfboldens fart udmiddelbart efter slaget.
Hjælp tak...


Malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du skal finde impulstilvæksten og bagefter dele med massen af bolden. Altså
v=int(F)/m.
Grænserne på integralet er fra 0,000s til 0,001s

Svar #2
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

Jeg kan ikke forstå, hvordan jeg kan beregne impulstilvæksten. Min lærer har skrevet noget i retningen af:

v = S(a(t) dt) = 45 m/s

Hvor grænserne i integralet er 0 og 0,001 - men jeg aner ikke, hvad der skal stå der, hvor hanskriver a(t)dt - gør du?


malfoy

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, det ved jeg ikke. Jeg har selv lavet opgaven og jeg integrere den funktion man får oplyst, for så får man impulstilvæksten, som jo er givet som p=v*m, så derfor deler jeg med m.

Svar #4
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

Integrerer du den så med hensyn til t?

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2008 af Daniel TA (Slettet)

Ja, det gør jeg, idet jeg aflæser grænserne på x-aksen som er sek (t)

Brugbart svar (1)

Svar #6
18. maj 2008 af blackduck (Slettet)

#2

Der gælder F(t)=m*a(t). Derfor skriver din lærer integralet af a(t) fra 0 til 0,0001:



Det er altså det samme. Din lærer har bare divideret F(t) med massen til at starte med, og så kaldt F(t)/m for a(t).

Svar #7
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

Okay.. Når jeg integrer funktionen får jeg det til at give 0,002026 - hvilket virker helt henne i vejret. Det er funktionen jeg integrer:

S(7,1/(1+3,6E15*(t-5,0E-4)^4),t,0,0.001)=0,002026/0,0455=0,044521

Hvad gør jeg galt - eller gør jeg noget galt?

Brugbart svar (3)

Svar #8
18. maj 2008 af ph0ton (Slettet)

Den maksimale kraft på grafen må være i toppunktet. Derfor differentierer du funktionen F(t)/m, og finde hvor denne er lig nul = toppunktet. Da F= m * a, finde massen således ved dividere F_max / m, som du selv har skrevet.

For at finde hastigheden umiddelbart efter slaget løser du integralet fra 0 til 0,0001 og dividere dette med m. Så har du hastigheden efter slaget.

(som der skrives er arealet impulsen af golfbolden)


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2011 af jshansen (Slettet)

Malfoy, du laver en lille fejl. Tallet i taelleren er 7,1 kN, dvs KILO-Newton. Du skal gange med 1000!

Jannie


Skriv et svar til: Golfslag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.