Andre fag

Hvad er sværest? Kemi eller fysik?

18. maj 2008 af Tandra (Slettet)
Hvad er efter jeres mening sværest, kemi eller fysik?

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af Stenalt (Slettet)

Du kan jo kun få subketive vurderinger på et sådan spørgsmål... Det afhænger jo af talent og interesse...

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2008 af SimoneE (Slettet)

Jeg må indrømme, at jeg synes fysik er sværest.. Men som sagt, det er subjektivt.. Men du skal tænke på, at der ofte siges, at mange piger finder kemi nemmest, fordi det minder meget om en opskrift i dens form..
fysik er mere noget man kan tage of føle på mange gange, hvor kemi til tider kan være lidt noget man bare må forestille sig, eller sige, jaja - jeg husker bare formlen og dropper at forstå hvad betegnelsen egentlig er for en størrelse ..

Men kan kun være enig i #1 (:

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af Jerslev

#0: Jeg synes kemi er sværest. Det syntes jeg i hvert fald i gymnasiet. Jeg vil dog også sige, at fysik lige pt. er svært, men det skyldes jo nok, at jeg læser det på uni. :P
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Biologi > kemi > fysik > matematik

Jo længere, du går mod venstre, jo mere udenadslære er der. Og jo længere, du går mod højre, jo mindre forståelse er der. Så hvis du er god til at huske mange deltaljer, så er bio og kemi godt for dig. Men hvis du derimod er bedre til at udlede beviser og tænke dig frem til et resultat selv, så er fysik og matematik lettere for dig. Tror #2 har ret: Flere piger vælger bio/kemi, mens flere drenge vælger fys/mat.

Det er selvfølgelig bare min mening :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Doh, der skal står

"Og jo længere, du går mod højre, jo MERE forståelse er der."

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2008 af juventuz (Slettet)

I 1.g er kemi utrolig nemt. Det er ligesom det man lærer i folkeskolen. Fysik er let, hvis man er god til matematik og til at tænke logisk. I 1.g skal man forstå en smule teori, mens resten er omskrivning af formler, som man bruger til en respektiv opgave. Ikke svært.

Dog er jeg spændt på, hvad andre mener er sværest/lettest, da jeg selv tænker over, hvad jeg skal forgøje til A - 1.g gav ikke et klart svar, da begge nivauer (B) i 1.g er nemme.

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2008 af juventuz (Slettet)

forgøje-->forhøje ^^

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. maj 2008 af Jerslev

#6: Kemi på A er ufatteligt mere teoretisk end kemi på B. ;) Fysik på A er sådan set kun lidt mere teoretisk og så lidt mere stof.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. maj 2008 af juventuz (Slettet)

#8 Tror også, at jeg forhøjer Fysik til A. Det eneste, der gør, at jeg også overvejer Kemi A, er læreren. Har en utrolig god lærer i kemi, mens læren i fysik er rigtig godt inde i stoffet, men knap så god til at formidle det ud. Har set eksamensopgaver (A-niveau) for begge fag, og finder fysikopgaverne meget lettere! Ligner opgaver fra matematik, mens opgaverne i kemi er mere forklaringsopgaver, ligesom biologi, hvilket jeg ikke finder ligeså let, da man derved skal lære andet end formler.

Brugbart svar (0)

Svar #10
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

#6
ALT i 1g er jo let :)
Jeg har kemi A og fysik B, og jeg synes ikke kemi A er så slemt. Selvfølgelig er der er en udenadslære ved den (bio)organiske kemi, men det er ikke svært at lære. Fysik B er nu heller ikke så slemt, det er en naturlig udvidelse af det, man lærer i 1g. Kan ikke kommentere fysik A, men matematik A er helt klart det fag, jeg synes er sværest i gymnasiet af de naturvidenskabelige fag.

Brugbart svar (0)

Svar #11
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

#9 Hvis du ikke bryder dig så meget om forklaringsopgaver (det gør jeg heller ikke - de er sværere at få 100% rigtige :p), så skal du nok vælge fysikA. Kemi har i forvejen flere forklaringsopgaver end fysik og matematik, og min lærer siger, at der med reformen er kommer endnu flere. Til min terminsprøve (skal først op i kemi på næste tirsdag) var ca. 2/3 forklaringsopgaver, og det er bare ikke sjovt.

Brugbart svar (0)

Svar #12
18. maj 2008 af blackduck (Slettet)

Fysik i gym er meget mere matematisk end kemi i gym. Hvis du har let ved matematik vil du oftest også have let ved gymnasie-fysik. Især skriftlig fysik er, som flere har skrevet, meget matematisk.

Brugbart svar (0)

Svar #13
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Ganske enig med #12, i kemiA møder du fx ikke vektorregning eller differential/integralregning (der er dog nogle lette meget differentialligninger i udledningerne for reaktionshastighed, men man kan sagtens løse dem med matB, og det er desuden ikke skr. pensum at udlede dem), og der vil ikke fremkomme opgaver, hvor du ikke kan løse opgaven uden CAS.

Brugbart svar (1)

Svar #14
18. maj 2008 af Avav (Slettet)

Jeg synes kemi er nemmest, men i fysik er det nemmere at relatere til den virkelige verden.
Men, men, men - læreren betyder altså os bare rigtig meget. Jeg har været så heldig at have en rigtig god lærer i kemi, så det er blevet mit yndlingsfag.
Mat har jeg det også okay med. Synes, at fys B er sværere end mat A!

- M (Kemi A, mat A og fys B).

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Jeg synes, at både kemi og fysik er lige svært at relatere til den virkelige verden :)
Men på den anden side synes jeg også det er ligegyldigt at man kan relatere det til den virkelige verden. Jeg kan på ingen måde relatere Ødipus eller American Psycho til den virkelige verden, men det betyder ikke at old eller engelsk er mindre værd som fag.

Brugbart svar (0)

Svar #16
21. maj 2008 af Solsikke Ronja (Slettet)

Jeg har det lige let ved begge fag..

Brugbart svar (0)

Svar #17
27. maj 2008 af Kokosmarie (Slettet)

#1 Selvfølgelig kan man kun få subjektive svar, det er da klart. Og hvad så? Det er netop meningen med det spørgsmål, #0 stillede: At høre om andre menneskers erfaringer om emnet.

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. juni 2008 af Avav (Slettet)

#15: Jeg mener nu heller ikke at et fag er mindre værd fordi det ikke er så nemt at relatere den virkelig verden, men nogen mennesker lærer bare bedre hvis de kan se hvad det kan bruges til i praksis. (Sådan én er jeg åbenbart ikke, heh, for det hjælper ikke på min forståelse af fysik :P)

Brugbart svar (0)

Svar #19
20. november 2008 af karlheinz (Slettet)

kommer jo an på interesse, niveau og også om man har en god lærer :D ..

jeg synes ikke kemi er så svært og jeg har det på A-niveau. (:

tror det er et spørgsmål du er nødt til at stille dig selv..


Brugbart svar (0)

Svar #20
26. november 2021 af TheoK

kemi


Skriv et svar til: Hvad er sværest? Kemi eller fysik?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.