Fysik
Atmosfæretryk
16. marts 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa. Jeg håber der er nogle der har lyst til at hjælpe mig med en lille opgave:
Trykket aftager ca. 1% for hver 80m vi bevæger os væk fra jordoverfladen.
Hvor mange procent er trykket aftaget i 1600 meters højde?
Ved havoverfladen er trykket 1013hPa.
Ved hvilken højde er trykket faldet til 900hPa?
På forhånd tak!
Samuel
Trykket aftager ca. 1% for hver 80m vi bevæger os væk fra jordoverfladen.
Hvor mange procent er trykket aftaget i 1600 meters højde?
Ved havoverfladen er trykket 1013hPa.
Ved hvilken højde er trykket faldet til 900hPa?
På forhånd tak!
Samuel
Svar #1
17. marts 2003 af SP anonym (Slettet)
Mit bud:
Første del:
r^80=0,99
r=0.99^(1/80)=80tyvende rod af 0.99=0.99987 osv.
r^1600=0.8179 osv.
altså er trykket aftaget med 18%
Anden del:
1013*r^x=900
r^x=900/1013
x*ln(r)=ln(900/1013)
x=ln(900/1013)/ln(r)=971m
Håber ikke jeg er for sent på den.
Første del:
r^80=0,99
r=0.99^(1/80)=80tyvende rod af 0.99=0.99987 osv.
r^1600=0.8179 osv.
altså er trykket aftaget med 18%
Anden del:
1013*r^x=900
r^x=900/1013
x*ln(r)=ln(900/1013)
x=ln(900/1013)/ln(r)=971m
Håber ikke jeg er for sent på den.
Skriv et svar til: Atmosfæretryk
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
