Fysik

Standselængde

18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)
Hej,
Nogle der kunne forklare mig, hvordan jeg kan løse opgave 5B i dette eksamenssæt:

http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/vejlopg-nyordning/fy/STX071-FYA%20V_vejl1.pdf

Malfoy

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Brug 2*a*s = v^2-v_0^2, hvor s = 84 m, v = 130 km/h starhastighed og v_0 = 0. Isoler a, og husk at omregne enheder for hastighed.

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2008 af Jerslev (Slettet)

#1: Omvendt på v'erne. Du starter med hastigheden v_0 og dermed 130km/h. Du skal ende med v=0m/s. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

#2 Jeps :)

Brugbart svar (1)

Svar #4
18. maj 2008 af mathon

130 km/h = 36,1111 m/s

2*a*s = v^2 - vo^2, da v = 0
gælder

2*a*s = -vo^2, hvoraf

a = -vo^2/(2*s) = -(36,1111 m/s)^2/(2*(106 m)) = -6,151 m/s^2


Svar #5
18. maj 2008 af Malfoy (Slettet)

#4) Jeg tænkte på - er det ikke meningen jeg skal dividere med 84 m til sidst?

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2008 af Rochester (Slettet)

#5.
Jo, det er jo bilens gennemsnitacceleration ved 130 km/h, ikke 147.

Skriv et svar til: Standselængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.