Matematik

andengrads beregningsmetode

18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)
hej . ville lige hører om det er rigtig det jeg har lavet:

f(x) = 2x^2 - x - 6 g(x) = 4x - 3

2x^2 - x - 6 = 4x - 3
2x^2 - 2x - 3

a= 2
b= 5
c= 3

d= 52 - 4* 2 * 3
d= 25-24 = 1

x= -5 +- kvadratrod 1 / 2*2 =
x = -1,5 v x = - 1

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2008 af Isomorphician

Skal du finde skæringspunkter?

Svar #2
18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)

ja . det skal jeg .. er blevet lidt i tvivl .

skal b og c tallet ikke være negativt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Jov. Ellers er det rigtigt hvad du lhar lavet

Svar #4
18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)

men såå har jeg et andet problem .. for hvis b og c er negativ skal bliver d = -1 , kan det passe ? og hvis ja . hvordan løser man så ligningen .

Brugbart svar (0)

Svar #5
18. maj 2008 af Isomorphician

f(x) = 2x^2 - x - 6
g(x) = 4x - 3

f(x) = g(x) <=>
2x^2 - x - 6 = 4x - 3 <=>
2x^2 - 5x - 3 = 0

d = 25 - 4(2)(-3) = 49

x1 = (5 + 7)/4 = 3
x2 = (5 - 7)/4 = -0,5

g(3) = 4(3) - 3 = 9
g(-0,5) = 4(-0,5) - 3 = -5

Skæringspunkterne er dermed:
(3, 9) og (-0,5, -5)

Svar #6
18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)

er b ikke et negativt tal . og hvis det er så er det da også d = - 25 - 4....

Brugbart svar (0)

Svar #7
18. maj 2008 af Isomorphician

(-5)*(-5) = 25
-(5*5) = -25

Svar #8
18. maj 2008 af Tuannie (Slettet)

hov min fejl .. har vidst tastet forkert på lommeregneren .. jeg siger mange tak for hjælpen .

Skriv et svar til: andengrads beregningsmetode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.