Matematik
Kvadratsætninger
19. maj 2008 af
K_Michagin (Slettet)
Hej jeg er igang med at regne på nogle andengradsligninger, og i den forbindeslse mangler jeg mit bevis for kvadratsætning 1
(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab
.... kan slet ikke finde de noter hvor det stod, og jeg er helt blank selv, håber der er en der kan give mig et peg??
(a+b)^2 = a^2+b^2+2ab
.... kan slet ikke finde de noter hvor det stod, og jeg er helt blank selv, håber der er en der kan give mig et peg??
Svar #1
19. maj 2008 af Peden (Slettet)
Bevis?
(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a(a+b) + b(a+b) = a^2+ab+ba+b^2 = a^2+b^2+2ab
(a+b)^2 = (a+b)(a+b) = a(a+b) + b(a+b) = a^2+ab+ba+b^2 = a^2+b^2+2ab
Svar #2
19. maj 2008 af Rochester (Slettet)
Et eventuelt grometrisk bevis kan være at tegne et kvadrat med sidelængderne (a+b). Jeg ofrede tyve sekunder i MS Paint på at skitsere følgende: http://peecee.dk/upload/view/114863
Skriv et svar til: Kvadratsætninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
