Fysik
V8-Forsøg med hårtørrer -Vejledende opgaver Fysik A
19. maj 2008 af
astapasta (Slettet)
v8 - Forsøg med hårtørrer:
Vi kan ikke finde ud af c) opgaven i opgavesættet: Opgaver i fysik A-niveau
Opgaven lyder som følgende:
Hvilken værdi for lufts specifikke varmekapacitet giver eksperimentet.
Vi ved:
luftens fart gennem : 12,89 m/s
U (over varmelegemet) = 230 V
P = 1,2 kW
A = 11,9 cm^2
F = 0,184 N
Densitet-luft = 0,93 kg/m^3
Delta T = 84 grader
Hvordan udregner vi den specifikke varmekapacitet?
Vi kan ikke finde ud af c) opgaven i opgavesættet: Opgaver i fysik A-niveau
Opgaven lyder som følgende:
Hvilken værdi for lufts specifikke varmekapacitet giver eksperimentet.
Vi ved:
luftens fart gennem : 12,89 m/s
U (over varmelegemet) = 230 V
P = 1,2 kW
A = 11,9 cm^2
F = 0,184 N
Densitet-luft = 0,93 kg/m^3
Delta T = 84 grader
Hvordan udregner vi den specifikke varmekapacitet?
Svar #1
20. maj 2008 af bajeers (Slettet)
Vi tager udgangspunkt i den energi der bliver afsat i luften på et sekund, denne opvarmer luften 84K. dernæst skal man bare kende volumet af den luftder bliver opvarmet på et sekund, denne er givet ved: V=A*v, da t er 1sek. Udregningen ser da således ud:
(12,89m*11,9*10^-4m^2*84K)/((0,93kg/m^3)*1,2*10^3J)=1,154555914*10^-3 J/kg*K hvilket nogenlunde svarer til databogens værdi på 1 J/g*K.
Forsøget giver da en værdi for lufts specifikke varmekapacitet på 1,2 J/g*K.
(12,89m*11,9*10^-4m^2*84K)/((0,93kg/m^3)*1,2*10^3J)=1,154555914*10^-3 J/kg*K hvilket nogenlunde svarer til databogens værdi på 1 J/g*K.
Forsøget giver da en værdi for lufts specifikke varmekapacitet på 1,2 J/g*K.
Skriv et svar til: V8-Forsøg med hårtørrer -Vejledende opgaver Fysik A
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
