Matematik

Bionmialsandsynlighed

19. maj 2008 af hoda (Slettet)
hej allesammen

jeg sider her med en sandsynlighedsregning og kan ikke ikke rigtig forstår den. det er:
vi kaster med en symetrisk terning 3 gange og interesserer os for, om vi får en 2´er eller en 3´er. disse udfald betegner vi under ét som `succes`, mens der et fiasko at få 1, 4, 5, eller 6 øjne. vi vil beregne hvor sandsynligt det er at få succes præcis 2 gange ved de 3 kast. de tre kast med terning giver 8 muligheder, og af disse indehoder de 3 netop 2 succeser. Men de 8 muligheder er ikke alle lige sandsynlige!
sandsynligheden for succes (dvs. 2´eller 3´er) er (1/3) og sandsynligheden for fiasko er (2/3).

det hele orstår jeg, men kun det med at sndsynligheden for fiasko er (2/3). Hvordan kan det være at det er (2/3)?



Tak på forhånd :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2008 af Euler (Slettet)

Vi bliver nødt til at antage uafhængighed. Lad et kast være A og lad din hændelse være B.
P(B) = P(A snittet med A snittet A^c) = P(A)P(A)*P(A^c)=P(A)^2 * (1-P(A)) = (1/3)^2 * (1-1/3) = (1/9) * (2/3) = 2/27.

P(fiasko) = P(succes^c) = 1 - P(fiasko) = 1-1/3 = 2/3.

Svar #2
19. maj 2008 af hoda (Slettet)

tak skal du have, men kan du ikke skrive det i tal så jeg forstår det lidt bedre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2008 af DeutscherDäne (Slettet)

hvad er c? "P(succes^c)"

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. maj 2008 af Marie+Louise (Slettet)

Der er 2/6 = 1/3 for at få succes (2 eller 3) og 4/6 = 2/3 for at få fiasko (1,4,5,6).

Svar #5
19. maj 2008 af hoda (Slettet)

nå jo.. hehe mange tak allesammen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. maj 2008 af Euler (Slettet)

#3 A's komplementærmængde betegnes A^c. Hvis A succes er A^c fiasko.

Skriv et svar til: Bionmialsandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.