Matematik
HJAELP!!!! lineær programmering
19. maj 2008 af
llqi (Slettet)
Minimer k(x1,x2)=12,6x1+16,8x2 (ugentlig omkostninger)
Når 100-140
300-0, x2->0
Jeg haaber der er nogen som kan hjaelpe mig, det haster! Jeg ved ikke hvordan man skriver funktionen naar der er flere variabler. og jeg haaber ud fra ligningen jeg kan finde svaret paa LP problemet?!
Paa forhaand tak!!!!!!!!
Når 100-140
300-0, x2->0
Jeg haaber der er nogen som kan hjaelpe mig, det haster! Jeg ved ikke hvordan man skriver funktionen naar der er flere variabler. og jeg haaber ud fra ligningen jeg kan finde svaret paa LP problemet?!
Paa forhaand tak!!!!!!!!
Svar #3
19. maj 2008 af roerholm (Slettet)
først skal du ud af din ulighed have lavet 4 ligninger mod max og min. da fås:
l1: 100 = 20x1 + 60x2 <=> 100/60 = 20/60x1 + x2 <=> x2 = 5/3 - 1/3*x1 (x2 vil være lig y i forhold til en normal linje)
Samme metode bruges til resten jeg springer lige mellemregningerne over.
l2: 140 = 20x1 + 60x2 <=> x2=7/3 - 1/3x1
l3: 300 = 100x1 + 100x2 <=> x2 = 3-x1
l4: 400 = 100x1 + 100x2 <=> x2 = 4 -x1
Disse linjer kan du for at se det grafisk tegne ind i et koordinatsystem. Du får da 4 skæringspunkter. Hældningen for din niveaulinje vil blive 12,6/16,8 x1 = 3/4x1 og parallelforskyder du denne ud i punkterne vil du finde, at den "passer" til et max og et min. Da det er minimummet vi er interesseret i i denne opgave (har den selv) vil det naturligvis blive det lavest, som er (2,1) altså en dyr pille og to dyre piller, hvilket giver en udgift på 42 kr pr uge i alt.
Håber det hjalp og held og lykke onsdag! :)
l1: 100 = 20x1 + 60x2 <=> 100/60 = 20/60x1 + x2 <=> x2 = 5/3 - 1/3*x1 (x2 vil være lig y i forhold til en normal linje)
Samme metode bruges til resten jeg springer lige mellemregningerne over.
l2: 140 = 20x1 + 60x2 <=> x2=7/3 - 1/3x1
l3: 300 = 100x1 + 100x2 <=> x2 = 3-x1
l4: 400 = 100x1 + 100x2 <=> x2 = 4 -x1
Disse linjer kan du for at se det grafisk tegne ind i et koordinatsystem. Du får da 4 skæringspunkter. Hældningen for din niveaulinje vil blive 12,6/16,8 x1 = 3/4x1 og parallelforskyder du denne ud i punkterne vil du finde, at den "passer" til et max og et min. Da det er minimummet vi er interesseret i i denne opgave (har den selv) vil det naturligvis blive det lavest, som er (2,1) altså en dyr pille og to dyre piller, hvilket giver en udgift på 42 kr pr uge i alt.
Håber det hjalp og held og lykke onsdag! :)
Svar #4
20. maj 2008 af llqi (Slettet)
Mange tak for hjælpen, det var alletiders!!!!!!!!!!!
Er stadig lidt itvivl med niveaulinien, men vil prøve at læse lidt mere og forhåbentlig det vil hjælpe:)
Hvis du også sidder med opg, så skal du vel også op, i så tilfælde held og lykke, selvom det ikke lyder til du har brug for det;)
Er stadig lidt itvivl med niveaulinien, men vil prøve at læse lidt mere og forhåbentlig det vil hjælpe:)
Hvis du også sidder med opg, så skal du vel også op, i så tilfælde held og lykke, selvom det ikke lyder til du har brug for det;)
Svar #8
20. maj 2008 af roerholm (Slettet)
3/4x1 kommer fra din (Minimer k(x1,x2)=12,6x1+16,8x2 (ugentlig omkostninger)) Det er jo denne du skal minimere altså finde ud af hvordan du kan minimere prisen/forbruget af piller :) så du sætter 12,6x1+16,8x2 = 0 (eller = et hvilket som helst andet tal, da det i virkeligheden kun er hældningstallet vi skal bruge) og isolerer x2 ligesom i de andre ligninger. Så får du at x2 = 12,6/16,8x1 = 3/4x1. :)
Skriv et svar til: HJAELP!!!! lineær programmering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
