Matematik
vejledende eksamensopgave 5006
19. maj 2008 af
Milldirt (Slettet)
Jeg sidder med vejledende eksamensopgave 5006 i " vejledende eksamensopgaver STX A - niveau 2006" og ved virkelig ikke hvordan jeg skal gribe den an.
Er der nogen som kender den opgave?? Den er lidt svær at skrive ind her, da der bl.a. indgår en tabel.
Håber virkelig at nogen kan hjælpe mig.
Mvh. Camilla
Er der nogen som kender den opgave?? Den er lidt svær at skrive ind her, da der bl.a. indgår en tabel.
Håber virkelig at nogen kan hjælpe mig.
Mvh. Camilla
Svar #1
20. maj 2008 af JKL-31 (Slettet)
Det er lidt svært at hjælpe, hvis du ikke lægger den ind. Prøv det, og så skal du nok få hjælp ;-)
Svar #2
20. maj 2008 af Liv1988 (Slettet)
Er det denne her bog du har opgaven fra:
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Liv1988
http://www.emu.dk/gym/fag/ma/faglige_forening/bogsalg/STX_A_vejl_eks_opg.pdf
Liv1988
Svar #3
20. maj 2008 af susna (Slettet)
a)Den beskrevne funktion
B=kM^r er en potensfunktion af typen f(x)=b*x^a
Du skal indtegne punkterne i tabellen på et dobbeltlogaritmisk papir, med M på x-aksen, og B opad y-aksen.
For en potensfunktion tegnet på dobbelt log papir gælder:
logf(x)=log(b)+alog(x)
altså en ret linie med hælding a
log(b) er funktionsværdien aflæst i x=1
I dit tilfælde svarer det til
log(B)=log(k)+rlog(M)
r aflæses som hældningen
log(k)findes ved at aflæse funktionsværdien i M=1, og husk så lige at det er log(k)=y0 du finder, så k=10^(y0)
b)aflæses direkte på din graf
B=kM^r er en potensfunktion af typen f(x)=b*x^a
Du skal indtegne punkterne i tabellen på et dobbeltlogaritmisk papir, med M på x-aksen, og B opad y-aksen.
For en potensfunktion tegnet på dobbelt log papir gælder:
logf(x)=log(b)+alog(x)
altså en ret linie med hælding a
log(b) er funktionsværdien aflæst i x=1
I dit tilfælde svarer det til
log(B)=log(k)+rlog(M)
r aflæses som hældningen
log(k)findes ved at aflæse funktionsværdien i M=1, og husk så lige at det er log(k)=y0 du finder, så k=10^(y0)
b)aflæses direkte på din graf
Skriv et svar til: vejledende eksamensopgave 5006
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
