Matematik
Lineær programmering (LP)
20. maj 2008 af
p.a.a (Slettet)
Hej kære sp-brugere.
Jeg et svært ved at løse følgende opgave:
En klinisk diætassistent på Slagelse Centralsygehus skal sørge for, at en gruppe gravide kvinder får det nødvendige, daglige vitamin- og mineraltilskud. Kvindernes almindelige kost skal suppleres med vitamin/mineral-piller. Diætassistenten har beregnet, at de daglige tilskud pr. kvinde af magnesium og fosfor skal være hhv. 100-140 mg og 300-400mg.
Diætassistenten kan vælge imellem to typer vitaminpiller: ”Sund og raks”, hvor en pille har 20mg magnesium og 100mg fosfor og koster 30øre. Og ”Energipillen”, hvor en pille har 60 mg magnesium og 100mg fosfors og koster 40øre. Diætassistentens problem er nu følgende:
Der er tale om 6 gravide kvinder, og der skal købes ind for en uge. Diætassistenten skal tage hensyn til kvinderne og sygehusets økonomi. I hvilket forhold er det nu bedst for diætassistenten at indkøbe vitaminpillerne? Hvad er de ugentlige omkostninger ved et sådant indkøb?
Spørgsmålene kan besvares ved at løse følgende LP-problem:
(det skal bemærkes at alle tegnene "<" og ">" også er "=", men man kan skrive det ind på sp)
Minimer K(x.1,x.2) = 12,6 x.1 + 16,8 x.2 (ugentlig omskostninger)
Når 1000, x.2>0
Forklar, hvordan ovenstående LP-problem er forekommet. Løs dernæst problemet.
___________________________
______________________________
Jeg forstår følgende ved dette Minimer K(x.1,x.2) = 12,6 x.1 + 16,8 x.2
jeg forstår at 12,6x.1 og 16,8 x.2 er fremkommet af: omkostninger * uge * antalkvinder
0,30x.1*6*7 = 12,6 x.1
0,40x.2*6*7 = 16,8 x.2
Hvordan skal man nu løse resten?
Mange tak
Jeg et svært ved at løse følgende opgave:
En klinisk diætassistent på Slagelse Centralsygehus skal sørge for, at en gruppe gravide kvinder får det nødvendige, daglige vitamin- og mineraltilskud. Kvindernes almindelige kost skal suppleres med vitamin/mineral-piller. Diætassistenten har beregnet, at de daglige tilskud pr. kvinde af magnesium og fosfor skal være hhv. 100-140 mg og 300-400mg.
Diætassistenten kan vælge imellem to typer vitaminpiller: ”Sund og raks”, hvor en pille har 20mg magnesium og 100mg fosfor og koster 30øre. Og ”Energipillen”, hvor en pille har 60 mg magnesium og 100mg fosfors og koster 40øre. Diætassistentens problem er nu følgende:
Der er tale om 6 gravide kvinder, og der skal købes ind for en uge. Diætassistenten skal tage hensyn til kvinderne og sygehusets økonomi. I hvilket forhold er det nu bedst for diætassistenten at indkøbe vitaminpillerne? Hvad er de ugentlige omkostninger ved et sådant indkøb?
Spørgsmålene kan besvares ved at løse følgende LP-problem:
(det skal bemærkes at alle tegnene "<" og ">" også er "=", men man kan skrive det ind på sp)
Minimer K(x.1,x.2) = 12,6 x.1 + 16,8 x.2 (ugentlig omskostninger)
Når 1000, x.2>0
Forklar, hvordan ovenstående LP-problem er forekommet. Løs dernæst problemet.
___________________________
______________________________
Jeg forstår følgende ved dette Minimer K(x.1,x.2) = 12,6 x.1 + 16,8 x.2
jeg forstår at 12,6x.1 og 16,8 x.2 er fremkommet af: omkostninger * uge * antalkvinder
0,30x.1*6*7 = 12,6 x.1
0,40x.2*6*7 = 16,8 x.2
Hvordan skal man nu løse resten?
Mange tak
Svar #1
20. maj 2008 af llqi (Slettet)
kig under Forum: matematik HJAELP!!!!! LINEÆR PROGRAMMERING.. HÅBER DET KAN HJÆLPE VAR I SAMME SITUATION IGÅR.
Skriv et svar til: Lineær programmering (LP)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
